Ladonja nestala nakon izbora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zašto se ništa ne dogada? Nema vijesti na stranici, nisam u medijima primijetio ništa, kao da je Ladonja u zemlju propala. Glasao sam za vas, pa sada ispada da je glas bacen u vjetar, ne zbog toga što niste ušli u Sabor, nego zbog ovog mrtvila… A ništa, žao mi je glasa, trebao sam prekrižiti listic i gotovo. A vi pred sljedece izbore opet u kampanju…" Ovo je komentar na internetskim stranicama udruge Ladonja, koji je napisao jedan posjetitelj još pocetkom veljace.

Na stranicama udruge Ladonja kao glavna vijest još uvijek je istaknuta zahvala biracima koji su glasali za istoimenu stranku na parlamentarnim izborima održanima u prosincu prošle godine, a prilicno smiješno djeluju vijesti o predizbornoj kampanji i o promjenama koje ocekuju glasace ako glasaju za Ladonjine kandidate. Na web stranici stranke, pak, još uvijek nema - ništa. Tek obavijest da ce na toj adresi biti stranica stranke te objavljeni financijski izvještaji s proteklih izbora, na što politicke stranke obvezuje zakon.

Logicno je stoga upitati se što se dogada s Ladonjom, bilo kao strankom ili udrugom? Ipak je rijec o najjacoj oporbenoj opciji u Županiji, koja je na posljednjim lokalnim izborima potukla i HDZ i SDP.

- Ništa se posebno ne zbiva, odgovara na naše pitanje tajnik udruge Ennio Malusa. Kaže da Ladonja jednostavno trenutno nije u punoj aktivnosti, što je po njemu normalno nakon izbora.

I županijski vijecnik Nezavisne liste Plinija Cuccurina, clan udruge Ladonja i jedan od kandidata na listi istoimene stranke Alen Rosanda, poput Maluse, smatra da se s Ladonjom ne zbiva ništa posebno.

- Hvatamo malo zraka nakon parlamentarnih izbora. Treba pustiti odredeno vrijeme vladajucima da nešto pokušaju napraviti. Ne bi bilo korektno da odmah komentiramo svaki njihov potez, kaže Rosanda.

Pitamo ga nije li, recimo, povecanje PDV-a ili poskupljenje goriva razlog da se oglase, jer ce takve odluke utjecati i na gradane Istre. Rosanda ponavlja da treba pustiti vremena vladajucima "da vidimo hoce li nas uspjeti išcupati" iz krize. Naglašava da još nije prošlo ni tri mjeseca od sastavljanja nove Vlade i da ima vremena za kritike.

Priznaje, medutim, da Ladonji trenutno fali izlazak u javnost, pa makar i putem konferencija za novinare, ali smatra da ce za to biti prilike. Veli da u proteklom periodu "nije bilo posebnih razloga za izlazak s nekim inicijativama".

Na pitanje ovisi li aktivnost Ladonje o njenom predsjedniku Pliniju Cuccurinu, koji je vec duže vrijeme na putu izvan zemlje, Rosanda odgovara: "On je motor, ali on nije jedini. Uostalom, uskoro se vraca s puta. No, nije stvar u tome." (Bojan ŽIŽOVIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter