Ladonja krece u predizbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga gradana Ladonja i stranka Ladonja u cetvrtak su održali zajednicki sastanak na kojem je formiran odbor za provodenje "Predizbora 2011.", a imenovani su Predsjedništvo, Nadzorno vijece i Tajništvo "Predizbora 2011.". Cilj je izabrati 14 kandidata koji ce voditi koaliciju okupljenu u "Ladonju - savez za drugacije sutra", kazao je Plinio Cucurin, predsjednik udruge Ladonja, na konferenciji za novinare u nedjelju.

Cuccurin je kazao da ce se predizbori voditi na prostoru 8. izborne jedinice, da su u taj projekt ukljuceni i njihovi rijecki partneri te da ce svaki kandidat koji želi pristupiti predizborima morati sakupiti 200 potpisa.

Kandidirati se mogu svi gradani s pravom glasa za izbore za Sabor Republike Hrvatske, a Cucurin dodaje da ce nositelj liste biti osoba koja je dobila najveci broj glasova, dok ce drugo mjesto na listi utvrditi prema najvecem broju ukupnih glasova danih ili sa podrucja Istre ili Kvarnera. Drugi detalji oko "Predizbora 2011." bit ce poznati nakon skupštine Ladonje koja ce se održati 10. lipnja.

Angelo Mattich, predsjednik "Predizbora 2011.", napomenuo je da je kljucno pokretanje gradana u rješavanju problema koji im odreduju život.

- Nije dovoljno izaci na izbore svake cetiri godine i nakon toga postati puki promatrac rada onih koje smo izabrali. Vecina gradana nakon izbora bude nezadovoljna, a bez aktivnog sudjelovanja gradana nema napretka. Mi u Ladonji smatramo da su predizbori kvalitetno rješenje i prilika za drugaciji pristup politici. Pozivamo gradane da se aktivno ukljuce u predizbore koji ce biti provedeni na fer, korektan, pošten i transparentan nacin, kazao je Mattich.

- U roku od deset dana zadaca nam je pripremiti projekt "Ladonja - savez za drugacije sutra", akte za provedbu predizbora, kalendar dogadanja i samu organizaciju "Predizbora 2011.", dodaje on. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter