Ladonja: IDS treba neprijatelje da bi ostao na vlasti

Mauricio Licul i Raoul Privileggio (T. GRBIĆ)
Mauricio Licul i Raoul Privileggio (T. GRBIĆ)

- Tko god misli da je nastavak investicija u gospodarske zone bez konkretnih investitora u trenutku krize opravdan, u velikoj je zabludi, a to aktualna vlast u Istri svakodnevno dokazuje. Programi koje pod nazivom "Mjere gospodarskog oporavka" nudi poduzetnicima imaju samo neznatno povoljnije uvjete od onih koje nude banke. Potrebe u poduzetništvu ne može razumjeti onaj tko cijeli život raspoređuje javni novac bez osobne financijske odgovornosti. Ladonja, pak, zagovara stvaranje pozitivne investicijske klime okupljanjem gospodarstvenika i sagledavanje problema te dogovaranje konkretnih aktivnosti i poteza, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik rovinjske Ladonje Raoul Privileggio.

Mauricio Licul, predsjednik pulske Ladonje, rekao je da Ladonja zagovara osnivanje klastera koji će omogućiti poduzećima da se javljaju na natječaje, a prvi uvjet je transparentnost tih natječaja.

- Od javne uprave poduzetnik očekuje saveznika i suradnika, tako da važnim smatramo i pravovremeno izdavanje dozvola te sigurnost da se u zadnjem trenutku neće promijeniti okolnosti koje mogu ugroziti pravičnu tržišnu utakmicu. Zagovaramo javno upravu koja će ući u projekte javno-privatnog partnerstva, poput javnih garaža i domova za umirovljenike, rekao je Licul.

Osvrnuvši se na medijske istupe IDS-ovih čelnika rekao je da IDS-u nužno trebaju neprijatelji kako bi ostali na vlasti te da zbog toga građani imaju razrovanu Pulu, bolnicu s dugom od 170 milijuna, Rockwool, Plomin…

- Kad se prozivaju odgovorni, uvijek je netko drugi kriv za njihovu nesposobnost. Medijski balon čelnika IDS-a je hermetički zatvorio Istru, no on će ubrzo puknuti i dati Istri pozitivne promjene i potreban svježi zrak. Mogu zaključiti da čelnici IDS-a žele Istrane utopiti da bi sebe spasili od potonuća, a svima je jasno da dišu još samo na disalicu. Izbori će biti za slobodnu i ravnopravnu Istri ili Jakovčićev odnosno Miletićev IDS, zaključio je Licul. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter