Ladonja: IDS-ovi gradonačelnici neodgovorno troše

Raoul Privileggio (M. MEDIĆ)
Raoul Privileggio (M. MEDIĆ)

"U očitom nedostatku rezultata, što najbolje osjećaju svi građani kroz smanjeni socijalni standard i nedovršene ili nikad započete obećane projekte, očito je najkomotnije zagrabiti u javnu blagajnu i, po već ustaljenom običaju, neodgovorno i krajnje sebično trošiti novac građana na marketinške agencije i izmišljene savjetnike. I to isključivo za osobnu promociju i prikrivanje vlastite nesposobnosti", rekao je Raoul Privileggio iz rovinjske Ladonje na današnjoj konferenciji za novinare.

Privileggio je pri tome naglasio da se kroz rovinjski proračun zapravo ne može detektirati koliko se novca troši na medije, no podsjetio je da je samo na savjetnike gradonačelnika Sponze u protekle četiri godine utrošeno oko milijun kuna javnog novca.

- U ovom se trenutku ne želimo baviti zakonitošću plaćanja savjetnika gradonačelnika već prepuštamo sve nadležnim institucijama, no želimo izvijestiti javnost da su ti savjetnici ionako direktno ili indirektno već na teret proračuna. U četiri godine mandata nije se ni jednom predočio dokument iz kojega se mogu jasno utvrditi razlozi upošljavanja savjetnika, zbog čega su potrebni i što su ti ljudi konkretno za taj novac u ove četiri godine odradili, rekao je Privileggio.

Dodao je da su gradonačelnici Pule Boris Miletić te gradonačelnik Labina Tulio Demetlika za tu namjenu utrošili u 2011. godini milijun i 200 tisuća kuna te da se do toga ne bi ni došlo da nije provedena revizija.

Privileggio je naglasio da u Ladonji smatraju da oni koji rade i ostvaruju rezultate ne trebaju plaćati medije kako bi oni govorili o njihovoj uspješnosti.

- Realizirani projekti najbolja su promocija onima koji su ih osmislili i ostvarili, a kako projekta nema, mislimo da naši građani ovakvu vlast ne zaslužuju, zaključio je Privileggio. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter