Ladonja i ISDF dali podršku Grbinu


Peđa Grbin, SDP-ov kandidat za pulskog gradonačelnika, na pulskoj je rivi prezentirao podršku Ladonje i ISDF-a u drugom krugu izbora koji će se održati u nedjelju. Uz Bruna Nefata, Mauricia Licula i Frane Milata, podršku mu je došao dati i kandidat za župana Damir Kajin.

- Namjerno smo na rivi jer je ona simbol svega što ne valja u gradnji komunalne infrastrukture u Puli. Ovo je jedini značajan projekt u razdoblju od prošlih izbora i financira se značajnim dijelom iz državnog novca. I obilaznica je rađena prije prošlih izbora, a uoči ovih otvoreno gradilište u Rovinjskoj na kojem se ne radi, dok je sada raspisan i natječaj za uređenje Trga kralja Tomislava koji je desetljećima zapušten. Cilj nam je, zbog građana, promijeniti takvu praksu i graditi konstantno četiri godine, te promijeniti način upravljanja gradom. Podrška Ladonje i ISDF-a jamstvo je da dolazi novo vrijeme Pule koja će biti servis građana i njihovih potreba a ne uskog kruga pojedinaca. Njihova potpora obavezuje da radimo još više i jače za boljitak Pule, rekao je Grbin.

Na pitanje očekuje li potporu još koje oporbene stranke istaknuo je da su dobili potporu od onih kojima bi je i sami dali.

Ladonjin dvojac, Nefat i Licul, istaknuli su da su posljednje četiri godine radili koliko god su mogli na uključivanju građana u odlučivanje, ali je taj napor ostao nedoročen na županijskoj razini gdje na izborima nisu prošli za Županijsku skupštinu.

- Potreba za promjenama inicirala je našu podršku Grbinu u drugom krugu izbora jer ne vidimo drugi način za promjene osim da građani preuzmu odlučivanje. Ne vjerujemo da IDS-ove promjene mogu biti realne i ne bi se smjelo u drugom krugu dati neograničenu vlast istoj stranci, dati i gradonačelnika i većinu u Vijeću, jer onda će se odluke donositi bez ikakvih pitanja i netransparentno trošiti novci, poručio je Nefat.

Milat je, pak, istaknuo da IDS nije nova "forca" za Pulu i Istru, te da on i velik broj građana ne prihvaća njihove najave promjena jer su se okrenuli projektima koje su i do sada zagovarali nevjerodostojno. Stoga je pozvao građane da u što većem broju izađu na drugi krug izbora kako bi se dovelo do promjena jer, kako je zaključio, dosadašnja vlast to ne može. (Napisao i snimio G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter