Ladonja: Flegovo "O" simbolizira proračunske rupe

Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio (M. MIJOŠEK)
Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio (M. MIJOŠEK)

Pojava velikih plakata IDS-ovog kandidata za župana Valtera Flega članove Ladonje nije ostavila ravnodušnima. Na današnjoj konferenciji u Puli Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio upitali su se iz kojeg se budžeta financiraju plakati te hoće li građani Pule platiti tu IDS-ovu kampanju, budući da su plakati osvanuli uz one o gradnji rotora u Šijani.

Ovo, po njima, preuranjeno IDS-ovo plakatiranje pokazuje da u toj stranci stvari ne stoje baš najbolje, kako su to pokušali sugerirati nedavnom objavom ankete koju su naručili i plasirali u medije.

Novinare je zanimalo i jesu li se u Ladonji raspitali je li uopće dozvoljeno da izborna kampanja krene prije službenog raspisivanja izbora, budući da se novac potrošen izvan nje poslije ne prikazuje na završnom računu, na što je Miletić odgovorio da su poslali upit nadležnim institucijama te čekaju odgovor.

Privileggio je kazao da u Flegovom logotipu, koji je po njemu plagijat onoga koji je koristio predsjednik SAD-a Barack Obama, slovo "O" vjerojatno simbolizira proračunske rupe. Ne razumije kako IDS svog kandidata može predstavljati kao novu snagu i novo lice, kada je Flego već 10 godina na vlasti u Buzetu, gdje mu "rezultati nisu reprezentativni".

- U Buzetu, prema novinskim napisima, nezaposlenost stalno raste, proračun Grada umanjen je za 10 milijuna kuna u odnosu na 2007., a od 47 projekata koji su obećani još 2007. do danas je realizirano samo deset. Zato se pitamo o kojoj novoj snazi IDS s toliko entuzijazma govori, rekao je Privileggio.

Miletić smatra da IDS sve češće poseže za Ladonjinim idejama, a da Flego pokušava kopirati kampanju Plinija Cuccurina iz 2009. Navodi da je jedan od primjera preuzimanja njihovih ideja obećanje IDS-ovog kandidata za župana o gradnji pomorskog terminala u Puli, što kaže da je Ladonja predložila, a IDS odbacio, na Županijskoj skupštini 2010.

- IDS u totalnoj panici i nekreativnosti pokušava sve kopirati. Smatramo da je vrijeme da se političari koji su nas posljednjih 20 godina bezidejno vodili, gledajući isključivo vlastite interese, maknu s političke scene. Neka se ugledaju na Jakovčića, kazao je Miletić. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter