Ladonja ce širiti ogranke po Istri i Primorju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Zadovoljni smo postignutim rezultatom na parlamentarnim izborima. Osvojili smo oko 10 posto glasova u Istri, kazala je na konferenciji za novinare u ponedjeljak Tatjana Galic, clanica predsjedništva Ladonje. Rekla je da je to zakljucak sastanka radnih tijela te stranke.

Ladonja je na izbornu promidžbu trošila iskljucivo novac dobiven donacijama. Od fizickih su osoba dobili 769 tisuca kuna, a od pravnih 600 tisuca. Dosad su platili 1,1 milijun kuna troškova, dok ce ostatak, prema njenim rijecima, platiti narednih dana.

Ivo Uccio Miletic naglasio je da je Ladonja izrazito mlada stranka, osnovana u veljaci. Zbog te cinjenice, ali i, po njemu, zbog toga što su posljednji izbori bili izrazito bipolarni, u toj stranci smatraju da su ostvarili vrlo dobar rezultat. Biraci ce se, kako je rekao, sada moci uvjeriti u vjerodostojnost onih koje su birali.

- Bit ce zanimljivo vidjeti hoce li se ostvariti obecanja poput onih o gradnji pulske bolnice, decentralizaciji, referendumu o Plominu 3 ili pak što ce se dogadati s rijeckim brodogradilištem 3. maj, kazao je Miletic.

Što se Ladonje tice, rekao je da ta stranka ide u širenje ogranaka po Istri i Primorsko-goranskoj županiji. Naime, žele se koncentrirati na iduce lokalne izbore.

Upitali smo ih kako komentiraju cinjenicu da su na parlamentarnim izborima osvojili nešto više od 12 tisuca glasova, dok je na njihovim unutarstranackim predizborima glasalo 30 tisuca gradana. Miletic je odgovorio da je predizbore organizirala udruga Ladonja, koja je u njih ukljucila sve gradane željne da sudjeluju u toj inicijativi.

- Nisu svi bili clanovi Ladonje, vec je tu bilo i simpatizera drugih politickih opcija. Istina je da smo ih kasnije ponovno kontaktirali, ali inicijativa je bila otvorena za sve pa nismo mogli ocekivati da ce na koncu svi glasati za Ladonju, kazao je Miletic te naglasio da je 12 tisuca glasaca broj ispod kojeg u toj stranci ne bi htjeli ici.

Upitali smo ih i hoce li na iducim lokalnim izborima izaci kao stranka, kao udruga, ili i jedno i drugo, na što su nam odgovorili da o tome još nisu razgovarali.


Podijeli: Facebook Twiter