Ladonja će na izbore sa svojim kandidatom za župana

Ivo Uccio Miletić i Zoran Milijašević (M. ANGELINI)
Ivo Uccio Miletić i Zoran Milijašević (M. ANGELINI)

Ladonja, unatoč tome što je nedavno dala podršku istupima Damira Kajina, ipak neće s njim i SDP-om u utrku za istarskog župana. Na današnjoj konferenciji za novinare u Puli, na kojoj su glavni tajnik stranke Ivo Uccio Miletić i Zoran Milijašević predstavili predizbore za kandidaturu na lokalnim izborima, kazali su da u ovom trenutku postoje dva kandidata za župana, aludirajući na IDS-ovog Valtera Flegu i SDP-ovog Damira Kajina, "koji još uvijek ne iznose nikakve konkretne projekte i programe, nego zamaraju građane vlastitom samopromocijom i međusobnim blaćenjem, dok Istra sve dublje tone u neizvjesnost".

Zato će, prema svemu sudeći, Ladonja na izbore za istarskog župana izaći sa svojim kandidatom. Svi zainteresirani građani mogu do 29. siječnja prijaviti svoju kandidaturu za istarskog župana ili gradonačelnika Pule, a zatim će se provesti predizbori na kojima će onaj tko skupi najviše glasova postati službeni Ladonjin kandidat. Glasnogovornik predizbora Milijašević rekao je da će kandidat koji se želi prijaviti za mjesto gradonačelnika Pule morati prikupiti najmanje 200 potpisa potpore građana s područja Pule, dok za kandidaturu za župana treba prikupiti najmanje 500 potpisa.

U toj stranci napominju da će kandidata za župana, odnosno gradonačelnika znati do konca ožujka, kada će objaviti i konačne rezultate predizbora. Njihovi će kandidati, napominju, imati prilike tijekom ožujka predstaviti svoje programe na okruglim stolovima i susretima s građanima koje organizira stranka.

"Ovo što Ladonja organizira građani prepoznaju kao demokratski model predizbora, za razliku od igrokaza IDS-a koji klasične unutarstranačke izbore pokušava prikazati kao Ladonjine predizbore te na taj način ponovo obmanjuje javnost", ističu u toj stranci. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter