Ladonja bojkotira Županijsku skupštinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski oporbeni vijecnici s Ladonjine nezavisne liste koji imaju osam od 41 vijecnika bit ce na Skupštini Istarske županije u Pazinu samo kod utvrdivanja dnevnog reda, a onda ce je napustiti. Potvrdio nam je to predsjednik kluba Plinio Cuccurin, a o razlozima bojkota ce potom odmah informirati novinare.

Iako se po kuloarima pricalo da ce kompletna oporba bojkotirati ovu Županijsku skupštinu - gdje ce uz ostalo na dnevnom redu biti i prvo izvješce istarskog župana Ivana Jakovcica o njegovom lanjskom radu - to se izgleda ipak nece dogoditi.

-To prvi put cujem od vas, komentaro je Marino Roce, predsjednika kluba vijecnika HDZ-HSS. Rekao je da se o bojkotu razgovaralo kao mogucnosti za prošlu sjednicu Županijske skupštine, ali da se od toga odustalo jer je usvojen njegov prijedlog da se na Skupštinu ide da bi se moglo raspravljati o ostalim tockama dnevnog reda (od interpelacije o nepodnošenju Skupštini polugodišnjeg izvješca o radu župana do Mandatnog programa od 2009. do 2013., op. a.)

I Zdenko Pliško, predsjednik kluba vijecnika HSU-HSLS veli da HSU nece bojkotirati Skupštinu dok pretpostavlja da ce doci i koalicijski partner iz HSLS-a s kojim se nije još cuo. Pliško tvrdi da se vijecnici Ladonje žele postaviti kao lideri oporbe, svojim ponašanjem prejudiciraju Skupštinske odluke što on ne odobrava vec smatra da se u dijalogu mogu naci rješenja kada se radi o kvalitetnim prijedlozima.

Spomenuo je kao primjer interpelaciju o nepodnošenju županova polugodišnjeg izvješca koju je potpisao i HSU-HSLS. -Iako je postojala politicka volja pozicije da se iznade rješenje, Cuccurin je insistirao na glasanju na toj Skupštini, a ne narednoj kako je predlagala pozicija, pa smo mi glasali protiv, objašnjava Pliško. Istice da je bilo bitno riješiti ono što se tražilo interpelacijom dok je manje važno je li to na toj ili narednoj Županijskoj skupštini.


Podijeli: Facebook Twiter