Ladic traži nove investitore za Marleru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od golfa na Marleri ocito još neko vrijeme nece biti ništa, a pitanje je hoce li ga uopce i biti. Dražen Ladic, idejni zacetnik projekta, neizravno nam je jucer potvrdio ono što se vec u javnosti nagadalo, a to je da glavni investitor, tvrtka GTC, odustaje od golfa na Marleri. GTC ili Global Trade Centre najveca je poljska nekretninska grupacija s izraelskim kapitalom i tridesetak projekata u zemljama bivšeg istocnog bloka, a u Hrvatskoj je poznata kao investitor u trgovacke centre Avenue Mall u Zagrebu i Osijeku.

- Istina je da sam dolazio s potencijalnim investitorima radi preuzimanja projekta od GTC-a, priznaje Ladic. Za više informacija uputio nas je na glavnog investitora i ujedno vecinskog vlasnika tvrtke Marlera golf LD te dodao da svoj udio u projektu ne prodaje.

- Uložili smo puno resursa, vremena i novca u Marleru i nema sumnje da želimo da se projekt realizira, rekao nam je generalni direktor GTC-a za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Arn Willems. - No, Hrvatska je od 2008. bila uglavnom u recesiji. Iduce godine, pak, zemlja postaje punopravna clanica EU-a, što medutim nije garancija ekonomskog oporavka. Posljedicno, razina nesigurnosti je toliko velika da je ishod bilo kakve investicije tog tipa vrlo dvojben.

Nijedan investitor, po njemu, cak i u najboljim vremenima, u potpunosti sa svojim kapitalom ne financira projekte takve velicine.

Ono u što smo se sami mogli uvjeriti jest da su na Marleri radovi u potpunosti stali. Ne samo da su stali, nego je i ono što je napravljeno ili maknuto ili devastirano.

No, ližnjanski nacelnik Srecko Ševerlica ne sumnja u nastavak projekta. "Dali su garanciju hrvatskoj Vladi. Uostalom, propali bi im milijuni eura koje su vec uložili. Ne mogu vjerovati da bi, nakon toliko muka, netko mogao odustati", kaže. Naglašava da je investitor u potpunosti ispunio obavezu prema Opcini, uplativši više od sedam milijuna kuna komunalnog doprinosa, što ce u konacnici biti uloženo i u obnovu ceste koja vodi prema Marleri. (Bojan ŽIŽOVIC)

CIJELI TEKST PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter