Ladic osumnjicen za krivotvorenje isprava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši izbornik mlade nogometne reprezentacije Dražen Ladic (48) i službeno je prijavljen zbog pokušaja da prijevarom od Croatia osiguranja naplati 140.000 kuna za odštetu na svom automobilu nakon prometne nesrece što ju je lani imao u središtu Zagreba.

Tereti ga se zbog krivotvorenja isprava te pokušaja prijevare, kao i zbog poticanja na kazneno djelo krivotvorenja službene isprave za što ga je još u sijecnju prijavila osiguravajuca tvrtka Croatia osiguranje. Sve se to dogadalo nakon udesa kojeg je Ladic imao 5. rujna prošle godine.

Potvrdila je to u srijedu PU dubrovacko-neretvanska nakon što je nad Ladicem, te 33-godišnjom Klaudijom Juras, voditeljicom prodaje u autokuci Antunovic iz Dubrovnika provedeno kriminalisticko istraživanje. Nju se sumnjici da je krivotvorila službene isprave i pomogla Ladicu u pokušaju da prevari osiguravajuce društvo.

Prema policijskoj prijavi Ladic je nakon nesrece, kako bi nezakonito naplatio odštetu za uništeni automobil, tražio od Jurasove da lažira policu osiguranja. Trebala je, naime, u ponudu kasko osiguranja upisati da je ugovorena dan prije prometne nesrece. Osim toga, krivotvorila je potpis ugovaratelja, odnosno samog Ladica i sve to ovjerila pecatom Croatia osiguranja.

Na osnovu te krivotvorine Ladic je mjesec dana kasnije, u listopadu prošle godine, podnio odštetni zahtjev za naplatu štete poslovnici osiguravajuceg društva u Dubrovniku. Odšteta mu, medutim, nije isplacena.

Naime, interna kontrola Croatia osiguranja utvrdila je da je polica sklopljena tek nakon nesrece, te se odmah posumnjalo da mu je voditeljica prodaje osiguranja iz Dubrovnika pomogla da prepravi datum kako bi izgledalo da je polica u vrijeme udesa bila važeca. Posebno sumnjiva bila je cinjenica da se Ladic, koji inace živi u Zagrebu, odlucio sklopiti policu u Dubrovniku.

Hoce li protiv Ladica i njegove pomagacice biti nastavljen postupak odlucit ce nadležno tužiteljstvo. Istovremeno se istražuje i Ladiceva prometna nesreca. On se naime, na križanju Kaciceve i Klaiceve ulice svojim Mercedesom sudario s Renaultom Clio. U nesreci su petorica mladica iz Renaulta ozlijedena - trojica teže, a dvojica lakše. Policija je navela da je Ladic prošao kroz crveno svjetlo, no on je to opovrgnuo. Nitko od sudionika nesrece nije bio pod utjecajem alkohola. (Ana RAIC-KNEŽEVIC/Novi list)

Na dan ugovaranja police Ladic bio u Kragujevcu
Pokretac golf projekta Marlera u opcini Ližnjan, Dražen Ladic inace prijavljen Zagrebu, na dan kada je ugovorena polica osiguranja u Dubrovniku, kao izbornik mlade nogometne reprezentacije bio je u Kragujevcu. Jedna je to od cinjenica koje su uz izostanak fotografija vozila uništenog u nesreci pobudile sumnju osiguravajuce kuce od koje je pokušao naplatiti 140 tisuca kuna odštete.

- Tijekom obavljanja svog redovnog rada Služba za internu kontrolu i prevenciju zlouporaba u osiguranju, izmedu ostalih slucajeva, analizirala je i štetu trgovackog društva Gardien d.o.o. (ciji je vlasnik Dražen Ladic, op. a.) i pritom utvrdila da u postupku pribavljanja kasko police te u kasnijoj prijavi štetnog dogadaja, postoje elementi koji upucuju na osnove sumnje u pocinjenje više kaznenih djela, odgovorio je Hrvoje Odak, direktor Službe za korporativne komunikacije u Croatia osiguranju.

Državno odvjetništvo kojem je policija u srijedu proslijedila izvješce o ovom slucaju, nije željelo komentirati detalje istrage. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter