Ladic: Nema odustajanja, Marlera ide dalje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Golf na Marleri ide dalje, tvrde svi ukljuceni u ovaj projekt. Naime, suprotno najnovijim napisima koji su poprilicno uznemirili mještane opcine Ližnjan, o tome da medunarodni investitori odustaju od projekta, jucer su za naš list to opovrgnuli Arn Willems, direktor investitora, tvrtke GTC iz Zagreba te idejni zacetnik projekta Dražen Ladic.

Jednako su reagirali i ližnjanski nacelnik Srecko Ševerlica te istarski župan Ivan Jakovcic. Oni novinske napise o "kraju najveceg hrvatskog golf resorta" nazivaju klasicnim dezinformacijama. Ladic je išao i korak dalje te je ustvrdio da se radi o pokušajima destabilizacije jednog od najvecih hrvatskih projekata u posljednjih 20 godina.

Vrlo bitan projekt za Istru

Doduše, upravo je istarski župan Ivan Jakovcic nedavno izjavio da postoji sumnja hoce li se uopce dovršiti projekt golfa na Marleri s obzirom na globalnu krizu koja pogada gospodarstva diljem Europe. Medutim, jucer je za naš list kazao da investitori u taj skupi projekt ipak nece odustati.

- Ovih sam dana razgovarao s odgovornim osobama u tom projektu koje su mi decidirano rekle da se od golfa na Marleri ne odustaje. Dosad je, naime, samo u dokumentaciju utrošeno više milijuna eura. Taj je projekt vrlo bitan za Istru jer ce uvelike doprinijeti produljenju sezone u Istri, ali i osigurati jacanje ljetne sezone. Neophodni su nam ozbiljni i odgovorni investitori jer ulaganjem u održivi turizam osiguravaju više radnih mjesta i veci priljev novca od turizma u našoj regiji, kaže Jakovcic.

Kontaktirali smo i Arna Willemsa, direktora investitora, tvrtke GTC iz Zagreba, koji nam je takoder demantirao krah projekta na Marleri, naglasivši da GTC ne namjerava odustati od tog projekta, pogotovo sada. Štoviše, Willems je naglasio da ce radnici uskoro poceti graditi.

Idejni zacetnik projekta Dražen Ladic za Glas Istre je jasno rekao da su posljednje medijske spekulacije o odustajanju od izgradnje ovog golf resorta cista dezinformacije.

- Ovaj je projekt od prvog dana vrlo ozbiljan, u sve ovo je uloženo više od 10 milijuna eura. Tko bi normalan nakon svih ovih godina i tog potrošenog novca odustao? Siguran sam da se od projekta izgradnje golf igrališta i luksuznog resorta na Marleri nece odustati. Postoje, doduše, razmišljanja o tome da se proširi krug investitora, no to se odnosi samo na banke koje su tijekom svih ovih godina izmijenile uvjete kreditiranja. Golf na Marleri razvit ce se na zadovoljstvo mještana i nas investitora, zakljucio je Ladic.

I nacelnik Opcine Ližnjan Srecko Ševerlica kazao nam je da Opcina nije dobila nikakvu dobio informaciju o odustajanju investitora od projekta.

Posao za više stotina ljudi


- Jucer su nas mještani nazivali gotovo cijeli dan i pitali ima li istine u tome da se odustaje od golfa na Marleri. Pocetkom sijecnja razgovarao sam s gospodom iz tvrtke GTC iz Zagreba i receno nam je da se projekt golfa na Marleri napokon pocinje realizirati te da nema nikakve bojazni da bi se nakon 12 godina odustalo od toga.Koliko sam upoznat, uskoro bi se na Marleri trebali pojaviti prvi radnici na gradevinskim poslovima. Dosad je postavljena ograda oko gradilišta i sve tece po planu. Ne vidim zbog cega bi sada, kada su svi papiri spremni, investitori odustali od svega, izjavio je Ševerlica.

Na Marleri bi se, podsjecamo, trebao izgraditi golf resort na ukupnoj površini od 130 hektara. Samo igralište bi imalo 27 rupa, dok bi se na ostatku resorta izgradio hotel s pet zvjezdica i kompleks apartmana i vila za odmor. Za Ližnjan je posebno bitno što bi se u tom resortu moglo zaposliti nekoliko stotina ljudi koji bi radili tijekom citave godine.

Projekt je vrijedan oko 130 milijuna eura, a vecinu gradevinskih radova bi, prema ranijim najavama, odradivale domace tvrtke. Štoviše, u Ližnjanu ce tijekom tri godine, koliko bi trajali radovi, trebalo boraviti oko 500 radnika svih profila.


Podijeli: Facebook Twiter