Ladic ne odustaje od golfa na Marleri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dražen Ladic ne odustaje od projekta izgradnje golf resorta i elitnog hotelijersko-apartmanskog naselja na Marleri kod Ližnjana. To nam je potvrdio jucer, izrazivši zadovoljstvo što napokon, nakon deset godina, projekt može zaživjeti.

"Kao što sam vec izjavio za Glas Istre, postojala je vjerojatnost da cemo morati odustati od tog projekta. Zavrzlame i sporost birokracije u državi naveli su nas na razmišljanje da odustanemo od tog projekta za koji smo vec potrošili više od šest milijuna eura.

Jesenas je, kako se kaže, voda došla do grla i bilo je neizvjesno hocemo li nastaviti ili pak odustati. Još prošle godine smo imali sve, ama baš sve potrebne gradevinske dozvole i svu popratnu dokumentaciju. Te su dozvole imale valjanost godinu dana, odnosno do lipnja ove godine i plašili smo se da ce nam propasti.

Na našu srecu to se nije dogodilo i sada nastavljamo dalje. U suradnji s hrvatskom Vladom, Istarskom županijom i Opcinom Ližnjan stagnacija je prekinuta i sa sigurnošcu mogu reci da ne odustajemo od tog projekta", izjavio je Ladic.



Upitan hoce li prvi bageri poceti kopati na Marleri vec pocetkom lipnja, odgovorio je nijecno.

"Ovog tjedna cemo pregovarati s poslovnim partnerima i znat cemo kada cemo poceti s radovima, ali siguran sam da ce to biti u ovoj godini, no kada tocno, još uvijek ne znamo. Dakako javnost ce o svemu biti upoznata na vrijeme", zakljucio je Ladic.

Najviše koristi od tog projekta imat ce zasigurno Opcina Ližnjan, koja ce samo od komunalnog doprinosa za izgradnju u opcinsku kasu dobiti više desetaka milijuna kuna. Taj je novac toj jedinici lokalne samouprave itekako potreban za daljnji razvitak, kaže nacelnik Srecko Ševrlica. (Piše C. B. GALIC)

VIŠE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter