Ladic i Barbariga nose preokret Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ocekujem da ce sadašnja vlast raspisati parlamentarne izbore za iducu godinu, istog dana kada budu raspisali i referendum za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. U HDZ-u ocekuju da bi tim potezom mogli dobiti najviše glasove. Ja ovoj Vladi želim sve najbolje, ali znam da nece uspjeti i zato želim da odu što prije, rekao je saborski zastupnik Damir Kajin (IDS) na konferenciji za novinare.

"U Hrvatskoj nam slijedi povecanje poreza ili novo zaduživanje ili rez u javnoj upravi. Hrvatska zapošljava 387 tisuca radnika u javnom sektoru, a oni cime 8,7 posto od ukupnog broja stanovnika. U Austriji je taj postotak 4,5, a u Njemackoj 5,5. U Hrvatskoj ne samo da je previše zaposlenih u javnom sektoru, previše ih je u Saboru, u svakoj Opcini i Gradu te komunalnom i javnom poduzecu. Kad je pocelo njihovo bujanje? Ponovnim dolaskom HDZ-a na vlast! U nekoliko proteklih godina zaposlili su 100 tisuca ljudi koji predstavljaju snažan izborni stožer koji donosi HDZ-u tih sedam zastupnickih mandata koji im zajedno s glasovima dijaspore omogucuju prevagu u Saboru", iznio je Kajin.

Upitan kako misli da ce krenuti oporavak zemlje on je rekao da ce Hrvatska najviše dobiti ako izbori budu što prije. Ocekuje da ce promjena vlasti donijeti pozitivan preokret koji ce potaknuti ljude da izvuku uštedevinu iz madraca te da ponovno troše i ulažu.

- Uz to, pozitivan preokret ce Istri donijeti najavljena izgradnja u Ližnjan koju planira Dražen Ladic i ona u Barbarigi. Te investicije vrijedne 300 milijuna eura mogle bi nas stabilizirati, rekao je Kajin.

U nastavku konferencije dotaknuo se mnogih drugih pitanja, ali vrlo malo o poziciji brodogradnje u izvozu, iako je to bio naslov njegove press konferencije naznacen u pozivu. O toj temi je tek ponovio svoju tvrdnju da ce ukoliko bankrotira brodogradnja, istu sudbinu doživjeti i Hrvatska.


Podijeli: Facebook Twiter