Ladic diže ruke od Marlere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt izgradnje golf resorta i elitnog hotelijersko-apartmanskog naselja na Marleri kod Ližnjana mogao bi pasti u vodu. Tako zakljucuju nacelnik opcine Ližnjan Srecko Ševerlica i predstavnik investitora projekta Dražen Ladic nakon sastanka u resornom ministarstvu.

Prema rijecima Dražena Ladica, problem više nije sporost birokratskog sistema, vec prijedlog novog Zakona o golfu.

- Pribavili smo svu dokumentaciju koja je tražena, riješili sva imovinskopravna pitanja i cjelokupna studija za pocetak radova je gotova. Bili smo uvjereni da cemo napokon krenuti s radom u prvoj polovici ove godine. No ono što nam nije ni u snu padalo na pamet jest da bi se netko "pametan" u Vladi RH mogao sjetiti da se izmijeni Zakon o golfu.

To bi znacilo da se mijenja cjelokupna financijska konstrukcija, što u konacnici znaci da vecina projekata, pa i onaj na Marleri, ne bi bili isplativi, veli Ladic.

Smatra da niti jedan ozbiljan investitor izvan Hrvatske nece riskirati svoj novac i novac banaka za projekt koji nije na stabilnim nogama.

Nacelnik opcine Ližnjan Srecko Ševerlica kaže da mu nije jasno kako netko može stopirati projekt koji je izmedu ostalog od interesa za Republiku Hrvatsku.

- Investitori na Marleri imaju sve dokumente i prakticki mogu sutra poceti radove. Zbog cega sada treba ici u izmjene zakona, kada su investitori tijekom godina napokon prikupili sve papire, nije mi jasno, veli ližnjanski nacelnik.

Opcina Ližnjan, ali i okolne opcine i gradovi, tim projektom dobivaju mnogo, uvjeren je. - Mislim da je blokada golf projekta na državnoj razini jako loša za cjelokupno državno gospodarstvo. Bojim se da ce jednog dana svima nama biti žao što na Marleri nije izgraden golf resort, izjavio je Ševerlica. (C. B. GALIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter