Lada Obradović u vrhu kalifornijskog natjecanja "Hit like a girl"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska jazz bubnjarka Lada Obradović plasirala se u predfinale kalifornijskog ženskog bubnjarskog natjecanja "Hit like a girl". Riječ je o natjecanju koje se održava od 2011. godine, i kojim se želi promovirati ženske bubnjarke i udaraljkašice, a također i potaknuti više djevojaka i žena da se posvete sviranju bubnjeva i udaraljki - jer i dalje među bubnjarima su puno brojniji muškarci nego žene.

U natjecanju sudjeluje više stotina bubnjarki iz cijelog svijeta, a o pobjednici se odlučuje online glasovanjem na web stranici hitlikeagirlcontest.com.

Lada Obradović, 28-godišnja Sisčanka, završila je jazz akademiju u Grazu, te je u švicarskom Bernu upisala prestižni studij na kojem se opredijelila za umjetnički smjer jazz bubnja. Zanimljivo je napomenuti da je svoje umijeće jazz muziciranja nekoliko godina usavršavala i u grožnjanskoj Ljetnoj jazz školi, te Lada Obradović i sama ističe da je poseban utjecaj na nju ostavio bard hrvatskog jazza i voditelj grožnjanske Ljetne jazz škole, vibrafonist Boško Petrović koji je postao i ostao njezin najvažniji glazbeni mentor i uzor.

Brojni su projekti kao i koncertna gostovanja ove 28-godišnje glazbenice - tako je u sklopu akademije imala priliku učiti i raditi s poznatim jazz glazbenicima današnjice kao što su Billy Hart, Jeff Ballard, Bill Stewart, Jimmy Cobb, Don Menza, Fay Claasen, Curtis Fuller, John Hollenbeck, Benny Golson, Carla Bley, Steve Swallow i drugi.

Na natjecanje "Hit like a girl" Lada se prijavila kako bi javnosti predstavila novi projekt s vlastitim kompozicijama pod imenom "Lada Obradovic Project", a u sklopu natječaja na linku http://www.hitlikeagirlcontest.com/18-plus/entry/lada-obradovic-2016 može se poslušati Ladina skladba "Kids of Glue" za koju je moguće glasati do 27. ožujka 2016.

Lada je jedina predstavnica Hrvatske na ovom natjecanju, a osim glasova putem web stranice, o najboljim natjecateljicama će odlučiti komisija sastavljena od svjetski poznatih bubnjarki. (T. T.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter