Lada Obradović u finalu prestižnog natjecanja "Hit like a girl"

Lada Obradović (Jennifer SCHERLER)
Lada Obradović (Jennifer SCHERLER)

U žestokoj konkurenciji više stotina bubnjarki, hrvatska jazz bubnjarka Lada Obradović plasirala se u finale prestižnog kalifornijskog ženskog bubnjarskog natjecanja "Hit like a girl". Rezultati su objavljeni u srijedu na web stranicama natjecanja, a Lada Obradović se našla među 25 najboljih svjetskih bubnjarki, te je ujedno jedina hrvatska glazbenica u ovom natjecanju.

O pobjednici će odlučivati žiri sastavljen od renomiranih glazbenika i glazbenica - to su Terri Lyne Carrington, Hannah Welton, Anika Nilles, Kimberly Thompson, Chad Smith, Steve Smith, Aaron Spears i mnogi drugi, a samo finale kao i ceremonija dodjele nagrada će se prenositi 13. travnja na linku drumchannel.com.

Natjecanje Hit like a girl održava se od 2011. godine, te je pokrenuto s namjerom promocije ženskih bubnjarki i udaraljkašica, a također je namjera i potaknuti više djevojaka i žena da se posvete sviranju bubnjeva i udaraljki, instrumenata koje i dalje većinom sviraju muškarci.

Lada Obradović, 28-godišnja Sisčanka, završila je jazz akademiju u Grazu, te je u švicarskom Bernu upisala prestižni studij na kojem se opredijelila za umjetnički smjer jazz bubnja. Svoje umijeće jazz muziciranja nekoliko godina usavršavala je i u grožnjanskoj Ljetnoj jazz školi, te Lada Obradović i sama ističe da je poseban utjecaj na nju ostavio bard hrvatskog jazza i voditelj grožnjanske Ljetne jazz škole, vibrafonist Boško Petrović koji je postao i ostao njezin najvažniji glazbeni mentor i uzor.

Ova 28-godišnja glazbenica trenutno boravi u Švicarskoj, a na svom dosadašnjem glazbenom putu surađivala je s poznatim jazz glazbenicima današnjice kao što su Billy Hart, Jeff Ballard, Bill Stewart, Jimmy Cobb, Don Menza, Fay Claasen, Curtis Fuller, John Hollenbeck, Benny Golson, Carla Bley, Steve Swallow i drugi.

Na natjecanje "Hit like a girl" Lada se prijavila kako bi javnosti predstavila novi projekt s vlastitim kompozicijama pod imenom "Lada Obradovic Project". (T. T.)

 


Podijeli: Facebook Twiter