Lady Gaga publiku bacila u trans

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lady Gaga oduševila je solidno napunjenu zagrebacku Arenu glazbeno-scenskim spektaklom dostojnim reputacije trenutacno jedne od najpopularnijih i najekstravagantijih pop diva pokazavši brojnim fanovima zbog cega je bilo potrebno cak sedamdesetak tona opreme. Koncert koji su mnogi dugo cekali, poceo je gotovo opernom elektro pop izvedbom pjesme «Dance in the Dark», a oko trinaest tisuca gledatelja, medu kojima najviše najmladih, histericno je paralo glasnice na svaki njen pokret.



Monumentalna scenografija koja se ucestalo mijenjala ovisno o skladbi, odlicno uvježbana plesna trupa, te stvarno ili izvještaceno emotivna Gaga - na granici kica, campa ili pak šokantnog - kao i sjajan scenski trik u kojem se popularna pjevacica nalazila iza platna pa se nazirala samo njena sijena, bacali su publiku u trans.



Izmedu hitova kao što su «So Happy I Could Die» ili «Boys, Boys, Boys» Lady Gaga sukladno ocekivanjima promijenila je niz kostima, u jednom trenutku platforma ju je digla dvadeset metara iznad pozornice, a sredinom koncerta, u kabaretskom intermezzu, demonstrirala je i zavidne vokalne sposobnosti svirajuci balade na gorucem klaviru, unatoc tome što se vecina koncerta oslanja na scenski nastup.



Lady Gaga u Zagreb je stigla privatnim zrakoplovom nešto prije 19 sati, te se u pratnji policije uputila ravno u Arenu Zagreb gdje ju je cekala tonska proba. Sam koncert kasnio je pola sata, a predgrupa Semi Precious Weapons, stereotipno ispolirani glam pop bend, uglavnom je bio u funkciji najave Gage. Za finale prvog Gaginog koncerta u sklopu drugog dijela europske Monster Ball turneje na bini se našlo i ogromno lelujajuce cudovište, a gotovo dvosatni nastup zakljucen je najvecim hitom «Bad Romance» koji je Lady Gaga otpjevala smještena u velikoj kugli.


Podijeli: Facebook Twiter