Lady Gaga predvodi najhumanije zvijezde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svijetu bogatih i slavnih, u kojem nerijetko svjedocimo lošem ponašanju, postoje i primjeri koji održavaju ravnotežu. Magazin People objavio je listu na kojoj se nalazi dvadeset slavnih zvijezda koje su u godini na izmaku ucinile najviše u podrucju humanitarnog rada.

Grupu predvodi ekstravagantna americka pjevacica Lady Gaga, najaktivnija u promociji prava homoseksualaca kojima se ove godine pridružila kao voditeljica svecanosti Hands Up For Marriage Equality. Pored toga, bila je sudionica kampanje Mac Viva Glam, namijenjene borbi protiv AIDS-a, te akcije Don't Ask Don't Tell.



Drugo je mjesto pripalo još jednoj pjevacici, Aliciji Keys, koja je posvecena aktivnoj borbi protiv HIV-a i AIDS-a u ciju su se humanitarnu akciju, organiziranu s ciljem prikupljanja sredstava za njezinu organizaciju Keep a Child Alive, ukljucile i mnoge druge osobe s ove liste.

Popis su sastavili kreatori volonterske internetske stranice posvecene radu s mladima DoSomething.org koji su u Top 20 uvrstili su i glazbenika haicanskog porijekla Wyclefa Jeana, britanskog princa Williama, glumice Alyssu Milano, Evu Longoriju, Betty White i kolumbijsku pjevacicu Shakiru.



U prvih deset ušli su mlada pjevacka zvijezda Taylor Swift, glumac Ashton Kutcher i njegova supruga Demi Moore, voditeljica i komicarka Ellen DeGeneres, pjevac Nick Jonas, glumci Matt Damon i Leonardo DiCaprio te slavna Oprah Winfrey.

Mladog kanadskog pjevaca Justina Biebera stranica DoSomething.org pohvalila je zbog pomaganja u prikupljanju 15 tisuca dolara za djecju bolnicu u Buffalu, Leonarda DiCaprija zbog doniranja milijuna dolara organizaciji Save Tigers Now, a oskarovku Sandru Bullock zbog financiranja obrazovnih programa u New Orleansu.


Podijeli: Facebook Twiter