Lacosteove fantastične plamene fotografije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tom Lacoste svakako nije tipičan umjetnik, čak i kad se u obzir uzme činjenica da ustvari i ne postoji "tipičan umjetnik".

Ovaj 23-godišnji Francuz tek se nedavno počeo baviti fotografijom i još uvijek je smatra svojim hobijem, a pravi mu je posao onaj cirkuskog žonglera.

Jedan pogled na njegove fotografije dovoljan je da shvatite čime je fasciniran. Tom je daltonist pa objašnjava da mu je najjednostavnije uočiti razlike u bojama upravo kad je u pitanju plamen.

"Vatra je moja prva ljubav kad je u pitanju fotografija, jer na početku ono što vidite na ekranu nipošto nije ono što zamišljate u trenutku kad fotografirate. Osim toga, ja sam daltonist i nijanse u vatri jednostavnije mi je uočiti nego ostale boje. U većini mojih fotografija najviše je posla napravljeno u trenutku snimanja, ali sve mi je draža i 'manipulacija'."

Na fotografijama ovog studenta prve godine cirkuske škole u Bordeauxu često gostuju kolege iz cirkusa, a ono čime se oni bave ovisi o načinu na koji ih fotografira: "Postavke na fotoaparatu moraju biti prilagođene brzini plamena, i različite su ovisno o tome fotografirate li, primjerice, gutača vatre ili žonglera", prenosi Pxleyes.com. (piše I. Ko./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter