Lackovicu i Trišic pobjede i rekordi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U znaku rekordnog broja sudionika, njih cak 177 iz nekoliko zemalja (Hrvatska, Italija, Slovenija, Ceška, Japan…), te novih rekorda staze u muškoj i ženskoj konkurenciji, ponajviše zbog idealnih uvjeta koji su bili podareni organizatoru, plivackom klubu Pula, u nedjelju je održan 31. plivacki mini maraton Stoja - Valsaline.

Apsolutni pobjednik je Puljanin Dario Lackovic, inace clan pulske Arene, dok je u ženskoj konkurenciji naslov obranila Puljanka Anja Trišic, clanica Zagrebackog plivackog kluba koja ljetne maratone pliva kao clanica poreckog Kluba daljinskog plivanja.

Lackovic i Trišic zajedno su uplivali u cilj nakon preplivanih nešto manje od 2.000 metara, a apsolutnog pobjednika odlucio je "fotofiniš", odnosno cetiri sekunde brži Lackovic. Novi rekord staze u muškoj konkurenciji isplivao je za 22 minute i 10 sekundi, a Anja Trišic žensku verziju za 22.14.

Medu rekordnih 177 sudionika 31. izdanja maratona najmlada sudionica koja je doplivala do cilja bila je šestogodišnja Clara Castagner iz Balene, a najstariji pulski rekreativac, 75-godišnji Jako Barac koji posljednjih godina redovito uspijeva obraniti cast najdugovjecnijih sudionika maratona.


Podijeli: Facebook Twiter