Laburisti: Vrdoljakova izjava je sramotna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski laburisti osudili su jučerašnju izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kojom je zahvalio poslodavcima "što nam dajete plaću i hranite svoje djelatnike", prozivajući ga da se tom "sramotnom izjavom" vratio u robovlasničko društvo jer radnike tretira robovima koje treba hraniti.

"Izjavom 'zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike' ministar Vrdoljak promašio je ne samo stojeće, nego i tisućljeća, vratio se u robovlasničko društvo jer samo su robovlasnici na taj način tretirali ljude koji su radili za njih", rekao je danas novinarima Branko Vukšić, saborski zastupnik Laburista. 

Dodao je da je Vrdoljak tom izjavom pokazao kako radnike tretira robovima, "kojima on, tajkuni, kapitalisti, pa izgleda i Vlada plaću poklanjaju, daju svojom milošću". 

Ministrovu zahvalu i odnos prema radnicima Vukšić je nazvao jednom od najskandaloznijih izjava u 22 godine hrvatske samostalnosti.

Njegov stranački kolega Nikola Vuljanić ministrovu izjavu ocijenio je sramotnom, ističući kako se Vrdoljak vjerojatno zahvalio na svojoj, ministarskoj plaću, koju, naglasio je, realiziraju poslodavci iz poreza na dobit sa 7 milijardi kuna i radnici iz poreza na dohodak s 11 milijardi kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter