Laburisti u sabornicu s gaćama na štapu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski laburisti su, uoči jutrošnjeg saborskog zasjedanja, u sabornicu ušli noseći gaće obješene na štapove te su poručili kako na taj način obilježavaju današnji dan Socijalne pravednosti.

"20. veljače je opća skupština UN-a proglasila Svjetskim danom društvene i socijalne pravednosti s ciljem da se u svijetu iskorijeni siromaštvo te da se učini sve za dostojanstvo rada i jednake šanse za zaposlenje svih", izjavio je novinarima čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

S obzirom na ekonomsku i gospodarsku situaciju u Hrvatskoj i najavljeni Zakon o radu očito je da je hrvatska socijalna pravednost za najveći broj naših ljudi svedena na poruku - ostale su vam još samo gaće na štapu, zaključio je Lesar.

Zastupnici njegovog kluba ispred sebe, u sabornici su imali natpise:380.000 nezaposlenih, 180.000 na minimalcu, 60.000 bez plaće, 300.000 blokiranih računa, radni dan 16 sati i druge a na saborskoj klupi, ispred njih pojavila se i mala drvena kočija kojom su aludirali na nedavnu izjavu minisitra obrazovanja Željka Jovanovića o novom voznom parku vlada i prevoznom srestvu kojim će se voziti na posao.

 


Podijeli: Facebook Twiter