Laburisti stranackim suvenirima financiraju kampanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Laburisti - Stranka rada u utorak je zapocela donacijsku kampanju koja ce trajati do 30. rujna. U tom ce periodu stranacki propagandni materijal prodavati gradani i na taj nacin skupljati novac za predizbornu kampanju.

- Necemo ici okolo s ispruženom rukom i moliti novac. Želimo ponuditi ljudima suvenir i uzeti samo onoliko koliko su nam gradani, koji nas prepoznaju kao stranku, spremni sami dati. Svatko nam može donirati novac u skladu sa zakonom o financiranju politickih stranaka, a to znaci da fizicke osobe mogu donirati do 90 tisuca kuna godišnje, a pravne do milijun kuna. Obracamo se gradanima i tražimo njihovu pomoc da bismo kvalitetno pripremili kampanju.

Prodavat cemo stranacke suvenire, i to male cigle, ali i radnicke dionice nominalne vrijednosti 10, 50, 100, 200, 500, 1.000 i 5.000 kuna kao simbolicne vrijednosne papire kojima zalažemo svoje ime za gradane i obvezujemo se da cemo ih pošteno zastupati u Saboru. Mi nismo parlamentarna stranka, iako u Saboru imamo svog poslanika Dragutina Lesara, te stoga ne dobivamo dotacije iz državnog proracuna.

Nemamo niti clanarinu, vec se financiramo iskljucivo donacijama i prodajom propagandnog materijala. Vrijednost cjelokupnog stranackog propagandnog materijala je 2,3 milijuna kuna, a po zakonu stranka u kampanji može potrošiti do 15 milijuna. Dakle, potrošit cemo daleko manje od toga, rekao nam je Željko Martinšic, predsjednik pulskog ogranka Laburista.

Ustvrdio je da ce svaki gradanin dobiti racun i da ce sav novac ici na žiro racun stranke jer oni nemaju "crne torbe, ni crni novac, vec je sve javno i transparentno". Financijsko izvješce može se naci i na web stranicama stranke. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter