Laburisti predali potpise

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski laburisti (HL) na celu s predsjednikom Dragutinom Lesarom predali su danas u Banskim dvorima pisma s potpisima 61.738 gradana upucenih vladi sa zahtjevom za ostavkom.

"Temeljem mojih prava zajamcenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom zahtijevam da podnesete ostavku, jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota , radnike pretvorili u roblje, nezaposlene ucinili ocajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužnicko ropstvo. Za te grijehe oprosta nema!", stoji u pismu gradana vladi.

Lesar je u izjavi novinarima rekao da nakon jucerašnjih višekratnih telefonskih razgovora s predstojnicom ureda predsjednice vlade nisu uspjeli dogovoriti termin predaje pisama, pa su danas došli, predali ih i urudžbirali zajedno sa 61.738 potpisa gradana.

"Želim vjerovati da ce vlada i premijerka Kosor ta pisma ozbiljno shvatiti. Ono što bi bilo najbolje i za vladu i za Hrvatsku je da vlada na celu s premijerkom Kosor mirno i dostojanstveno napusti Banske dvore i Markov trg", istaknuo je Lesar. Dodao je kako nisu željeli razgovarati s premijerkom Kosor.

Upitan što ce uciniti ne prihvati li vlada te zahtjeve, Lesar je odgovorio - vidjet cete.

Ured za odnose s javnošcu Vlade Republike Hrvatske odbacuje tvrdnje predsjednika Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutina Lesara da je predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor odbila osobno primiti potpise koje je Dragutin Lesar dostavio u Vladu.

U današnjem priopcenju vladina Ureda za odnose s javnošcu stoji da je "sam gospodin Lesar, tražeci termin putem Ureda predsjednice Vlade RH predložio petak ili iduci utorak", te da mu je odgovoreno da je moguci termin utorak, 1. ožujka.

Stoga, istice se, nisu tocne tvrdnje Dragutina Lesara da predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor nije htjela osobno primiti potpise. Vladin Ured za odnose s javnošcu ponavlja da ce predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor primiti gospodina Dragutina Lesara u utorak, 1. ožujka, ako to on želi.

Akcija potpisivanja pisma kojim se traži ostavka vlade provodila se od 1. do 19. veljace u 49 hrvatskih gradova. U Zagrebu je prikupljeno 20-ak tisuca potpisa, a u odnosu na broj stanovnika najveci je odaziv bio u Medimurskoj županiji. Hrvatski laburisti pisma s potpisima gradana dovezli su pred Banske dvore u gradevinskim kolicima.


Podijeli: Facebook Twiter