Laburisti ponudili građanima Knjigu žalbe

Građani počeli zapisivati primjedbe
Građani počeli zapisivati primjedbe

Da bi potaknuli građane da iskažu svoje mišljenje o kvaliteti života u najvećem istarskom gradu, članovi pulskog ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada u subotu su na pulskoj tržnici predstavili akciju Knjiga žalbe.

Akcija se održava ovog i slijedećeg vikenda od 8 do 12 sati ispred fontane na pulskoj tržnici. U Knjigu žalbe građani mogu napisati svoja mišljenja, prijedloge, pohvale i komentare na rad Gradske uprave i gradonačelnika Borisa Miletića te tako ukazati na stanje stvari i kvalitetu života u Puli. Nakon što je građani ispune, pulski laburisti će Knjigu žalbe uručiti gradonačelniku.

- Knjiga žalbe je akcija koja se tijekom kolovoza odvija na nivou cijele Hrvatske, a cilj je prikupiti mišljenja sugrađana o tome što valja ili ne valja u gradu. Njihovo mišljenje je podloga za politički rad stranke. Moramo prvo mijenjati sebe, pa tek onda sve ostalo. Stranka rada na toj platformi i radi, rekao je Damir Ilić, predsjednik pulskog ogranka Hrvatskih laburista.

Akciju je došla podržati i saborska zastupnica laburista Nansi Tirelli, a pulski se laburisti nadaju pozitivnim reakcijama građana, koje pozivaju da izražavanjem svojih stavova pomognu u radu stranke. Odaziv je, kažu, vrlo dobar jer su građani odmah počeli zapisivati svoje komentare.

- Političke elite našeg grada neće se dobrovoljno ni samostalno reformirati niti će građanima omogućiti više demokracije, zato vjerujemo građanima i očekujemo da iskoriste priliku i jasno poruče gradonačelniku što misle o njegovom vođenju grada, poručili su jučer pulski laburisti. (A. ŠIMIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter