Laburisti: Ostvaruju li svinje pravo na šetnju?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ostvaruju li svinje na hrvatskim farmama pravo na dnevnu šetnju? Oko ove nesvakidašnje teme "raspitivao" se kod ministra poljoprivrede Branko Vukšić, saborski zastupnik Hrvatskih laburista, stranke koja je u ovom sazivu Sabora potukla sve rekorde kad su posrijedi zastupnička pitanja upućena Vladi i njezinim ministrima.

Ne računajući aktualna prijepodneva tijekom kojih zastupnici usmeno postavljaju upite, laburisti su u prvih deset mjeseci Vladi uputili čak 718 pismenih pitanja. To znači da su od siječnja do kraja listopada laburistički zastupnici na drugu stranu Markova trga slali više od dva pitanja dnevno.

Upravo zbog njihove aktivnosti, broj zastupničkih pitanja poslanih Vladi Zorana Milanovića u prvih deset mjeseci višestruko premašuje broj upita koje je u istom vremenskom razdoblju dobivala prethodna Vlada.

Prema statistici Sabora, sve stranke u aktualnom sazivu parlamenta poslale su ukupno 863 pismena pitanja. U lanjskoj, izbornoj godini upita je bilo svega dvjestotinjak, a godinu dana ranije Vlada je u prvih deset mjeseci morala odgovoriti na 264 pitanja u pismenom obliku.

Laburist Vukšić je, prema službenoj statistici, poslao stotinjak upita među kojima je i spomenuti o dobrobiti životinja na farmama i radu veterinarske inspekcije. (Irena FRLAN/Novi list)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter