Laburisti: Ne želimo Europu korumpiranih i nepoštenih

Dragutin Lesar, Nansi Tireli i Vedran Sabljak (D. MEMEDOVIĆ)
Dragutin Lesar, Nansi Tireli i Vedran Sabljak (D. MEMEDOVIĆ)

Kandidati s liste broj 10 Hrvatskih laburista-stranke rada Nansi Tireli i Vedran Sabljak predstavili su danas smjernice svog programa kojim planiraju zadobiti povjerenje birača na predstojećim EU-izborima.

- Moja vizija Europe nije vizija financijskih i političkih elita koje u komplotu štete našem interesu i osiromašuju nas, kao ni  radnika koji jedva spajaju kraj s krajem da bi se od njihovih poreznih davanja vraćali bankarski dugovi nastali kockanjem i špekulacijama na tržištima kapitala. Ne želim Europu korumpiranih i nepoštenih činovnika koji brinu samo o vlastitom i interesu najbogatijih elita, poručila je Nansi Tireli i dodala da se zalaže za dostojanstven život ravnopravnih ljudi te za održivi razvoj i istinsku demokraciju.

Vedran Sabljak je naglasio da se laburisti protive politici štednje koju potencira većina vlada u Uniji jer se dokazalo da se to manifestira jedino kroz smanjenje prava radnika, mladih, umirovljenika i socijalno najosjetljivijih građana.

- Svojim primarnim zadatkom smatram zaštitu radničkih prava i bavljenje prometnom politikom uz zastupanje radništva i interesa svih građana, rekao je Vedran Sabljak i dodao da će sfera njegovog interesa biti i očuvanje hrvatskog identiteta i kulturne baštine te promocija povijesti i autohtonih proizvoda.

Kandidate je svojim dolaskom u Pulu podržao i predsjednik laburista Dragutin Lesar koji je kazao da se umjesto ozbiljne rasprave  o reformi mirovinskog sustava, a posebice drugom stupu kao karcinomu mirovinskog sustava, u Hrvatskoj pokušava nametnuti rasprava s tezom da treba ukinuti prijevremene mirovine. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter