Laburisti, kao i HSS, sami na izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski laburisti - Stranka rada na parlamentarne izbore izaci ce samostalno u svih deset izbornih jedinica, najavio je potpredsjednik te stranke i koordinator u prvoj izbornoj jedinici Branko Vukšic.

Govoreci o poslijeizbornoj koaliciji, Vukšic je rekao da su odlucili da s HDZ-om nece koalirati te je podsjetio da je predsjednik stranke Dragutin Lesar govorio da se s HDZ-om "može samo u Remetinec".

Uvjet za to da s Kukuriku koalicijom pregovaraju o mogucem koaliranju jest da ona prihvati njihovih deset tocaka koje se odnose na novo radno zakonodavstvo i novo izborno zakonodavstvo, zatim da referendum postane praksa u Hrvatskoj, to jest da se za sva važna pitanja pita gradane, te zaštita nacionalnih resursa itd.

Vukušic je ustvrdio da su hrvatski gradani prepoznali laburiste kao jedinu stranku koja u Hrvatskoj otvara prave teme te da je u svim istraživanjima treca ili cetvrta stranka, ocijenivši da ce laburisti na izborima biti "ugodno iznenadenje".

I HSS samostalno na izbore

Predsjednik Hrvatske seljacke stranke (HSS) i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Frišcic istaknuo je u Osijeku da ce se HSS i ubuduce zauzimati za razvoj proizvodnje hrane, preradivacke industrije i turizma te za ravnomjerni razvoj i jacanje ovlasti lokalne samouprave.

Na konferenciji za novinare o parlamentarnim izborima Frišcic je rekao da je stajalište Glavnog odbora HSS-a da stranka na izbore izlazi samostalno, ali se stranackim stožerima po izbornim jedinicama ostavlja mogucnost da razmotre koaliciju ako pronadu partnera s kojim mogu dobro suradivati. Dodao je da dosad nijedan izborni stožer nije izvijestio predsjedništvo stranke o potrebi razmatranja sklapanja mogucih koalicija.

Na novinarsko pitanje da ocijeni je li se predsjednik države Ivo Josipovic ukljucio u predizbornu kampanju, Frišcic je odgovorio da je iza Josipovica na predsjednickim izborima stala odredena politicka grupacija, ali u HSS-u od njega ocekuju da radi u sklopu svojih ovlasti i da bude predsjednik svih nas. (H)


Podijeli: Facebook Twiter