Laburist Nikola Vuljanić predstavio se Puljanima

Laburist Nikola Vuljanić u Puli (D. ŠTIFANIĆ)
Laburist Nikola Vuljanić u Puli (D. ŠTIFANIĆ)

Europski parlamentarac s liste Hrvatskih laburista - Stranke rada Nikola Vuljanić danas se na pulskoj tržnici prigodnim programom predstavio istarskoj javnosti. Govorio je o svom dosadašnjem radu u Europskom parlamentu te najavio svoju kandidaturu na idućim izborima za Europu gdje će biti nositelj liste ove stranke, koja je član kluba zastupnika Ujedinjene europske ljevice/Nordijske zelene ljevice.

- Obilazim hrvatske gradove ovih dana, prije svega s idejom da ljudima pokušam približiti što se tamo događa. Europski parlament ljudima izgleda apstraktno i ne znaju tko tamo ide i zašto tamo ide i što se tamo događa. A tamo se događa 70 posto hrvatskih propisa koji se svakodnevno primjenjuju. Neki se primjenjuju direktno, a neki kroz hrvatske zakone. A kada ti propisi dođu u primjenu, onda nas uzrujaju. Ali to nas ne bi trebalo uzrujavati, nego bi se trebalo nešto prethodno napraviti, kazao je Vuljanić.

Kaže da se kroz Europski parlament može utjecati na takve propise, a svaki zastupnik u parlamentu značajno može utjecati upravo na donošenje tih propisa.

- Probao sam to na vlastitoj koži  i angažirao sam se. Našao sam ljude iz veće grupacije koja me hoće slušati i s kojima mogu razgovarati i promijenili smo određene stvari. To tamo funkcionira, za razliku od našeg Sabora koji je najčešće gimnastička dvorana. Najprije lijeva strana diže ruke u zrak, a potom desna, naglasio je ovaj laburist. Pritom je sve Puljane pozvao da izađu na europske izbore što je dužnost svakog punoljetnog građanina.

- Ne izaći na izbore i potom se žaliti je bezobrazno, zaključio je Vuljanić. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter