Labinsko vijeće: Demetliku oporba dočekala na nož

Gradonačelnik najavio otvaranje 30-ak radnih mjesta u Poslovnoj zoni Vinež (I. RADIĆ)
Gradonačelnik najavio otvaranje 30-ak radnih mjesta u Poslovnoj zoni Vinež (I. RADIĆ)

Izvještaj o radu prvog čovjeka Labina Tulija Demetlike za drugo polugodište 2012. na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća, posljednjoj u aktualnom sazivu, protekao je u međusobnom optuživanju tog IDS-ovog poglavara i nekolicine oporbenjaka za proizvoljno oslikavanje gospodarskog trenutka i predizborno zlorabljenje mikrofona.

Demetlika je u raportu naglasio da se uprava u doba ekonomske krize i smanjenja proračuna nastavila skrbiti o potrebitim građanima, zauzimala za razvoj poduzetništva i poticanje ulaganja, no nezavisni oponenti William Negri i Klaudio Korva dočekali su ga na nož zbog prešućivanja gorućeg problema nezaposlenosti.

- U četiri godine potrošeno je 280 milijuna proračunskih kuna. Jesu li to Labinjani vidjeli, pitao je Negri. "Je li naš grad jedini u Europi u kojem nezaposlenost raste? Gradska uprava sa svojim ovlastima ne može ubrzati rješavanje tog problema, kvaka je u državnoj politici i njenim poticanjima investitorima", odgovorio je Demetlika.

Izvijestio je o rastu prihoda od poreza na dohodak u prvom tromjesečju, što, veli, potvrđuje stabilnost gospodarstvenika, odnosno urednu isplatu plaća. U Poduzetničkoj zoni Vinež, dodao je, završava se uređenje jedne proizvodne hale, a za dva, tri mjeseca sigurno će se, kaže, otvoriti još dva pogona i zaposliti 30-ak radnika.

Gradonačelnik se zakačio i sa Željkom Ernečićem, SDP-ovim adutom za kormilara Labina, koji je njegov izvještaj ocijenio pukim zadovoljavanjem zakonske forme. Demetlika se pozvao na drugo mjesto Labina po transparentnosti među hrvatskim gradovima u istraživanju Gonga, kao kriterija učinkovitosti lokalne uprave. Ernečić je, međutim, to nazvao klasičnim izvrtanjem teza, rekavši da transparentnost nema veze s efikasnošću. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter