Labinski SDP za kraj nepotizma i dijalog

Labinski SDP-oci ispod zapuštenog rudarskog šohta (I. RADIĆ)
Labinski SDP-oci ispod zapuštenog rudarskog šohta (I. RADIĆ)

U Labinu treba postaviti jasna pravila po kojima ćemo se ravnati, prvenstveno u zapošljavanju: prvo ćemo stati na kraj primanju podobnih, rodbinski ili stranački povezanih s vladajućim strukturama, bio je kategoričan Željko Ernečić, nositelj SDP-ove liste za Vijeće i kandidat za gradonačelnika na sinoćnjoj konferenciji za novinare. "Samo stručni mladi kadrovi na pravim mjestima mogu pokrenuti razvoj grada", dodao je prezentirajući svoju ekipu.

Daniel Mohorović, četvrti s liste i kandidat za zamjenika gradonačelnika, veli da su dijalog i respektiranje svih političkih suparnika u Labinu dosad bili nemoguća misija. "Nadamo se da Labinjani shvaćaju da je prošlo vrijeme sukobljavanja s ikime, pogotovo Istre sa Zagrebom. Nijedan veći projekt neće se moći ostvariti bez suradnje sa Županijom i državom. Nudimo naša neokaljana imena i prezimena, i to je sve. Nemamo ogroman proračun, niti ljude koji za nas rade", naglasio je Mohorović.

Podvukao je da će s milijun kuna godišnje financirati deset poduzetničkih projekata te uvesti strateški pristup upravljanja gradom, donošenje urbanističkih i drugih planova na početku, a ne, kao dosad, na kraju mandata. "Ključni projekt je upravljanje poduzetničkim zonama jer najbolja socijalna, sportska i politika mladih je - gospodarska politika", zaključio je Mohorović.

Dosadašnji vijećnik IDS-a Mersduin Smajlović, predsjednik ogranka SDAH-a, našao se na listi SDP-a jer je, kako kaže, prepoznao da ta stranka može promijeniti politiku prema manjinskim udrugama i zajednicama. "Dosadašnji model rada getoizirao je manjine. Njihove programe treba iznijeti na ulice i trgove, kao potvrdu da su dio ovog grada, a ne ih držati u zatvorenim prostorima", rekao je. Jasmina Gruičić podcrtala je, pak, važnost osiguranja zabavnih sadržaja za mlade te sportske infrastrukture, pravodobne rekonstrukcije dvorane u Labinu.

SDP-ovci su se predstavili ispod zapuštenog rudarskog šohta na Pjacalu, želeći poručiti da ga treba što skorije obnoviti. "Labin ima povijest rudarenja dugu više od 260 godina; na rudarenju je izgrađena cijela Labinština. Dan rudara će se opet, dođemo li u poziciju, slaviti kao dan grada", najavio je Štemberga. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter