Labinski SDP: Demetlika povrijedio kazneni zakon

Željko Ernečić, Valdi Gobo, Mladen Bastijanić na presici (I. RADIĆ)
Željko Ernečić, Valdi Gobo, Mladen Bastijanić na presici (I. RADIĆ)

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika povrijedio je kazneni zakon kada je u intervjuu jednom lokalnom listu djelatniku Vodovoda Mladenu Bastijaniću predbacio da je pravomoćno optužen zbog kaznenog djela, ustvrdio je potpredsjednik gradskog SDP-a Željko Ernečić na konferenciji za novinare. Demetlika bi radi toga, objasnio je, mogao biti sankcioniran novčanom ili kaznom zatvora.

Bastijanić, inače član SDP-a, najavio je podizanje privatne kaznene prijave protiv prvog čovjeka Labina.

- Problem je u tome što Bastijanić već duže vrijeme upozorava na probleme u vodoopskrbi, odnosno zaštiti izvora na Labinštini pa Demetlika, nemajući argumenata, ide đonom i ovakvim ga niskim udarcima, kakve zakon ne dozvoljava, pokušava diskreditirati. Takvo prozivanje građana, uostalom, ispod je dostojanstva funkcije gradonačelnika, kazao je Ernečić.

O Bastijanićevim upozorenjima da fekalije prijete vodoopskrbi Labinštine, odnosno da onečišćene vode iz Krapanskog potoka podzemno završavaju u, za taj kraj kapitalnim, izvorištima Fonte Gaj i Kokoti naš je list pisao još potkraj svibnja.

- Valjda Demetlika misli da problem zaslanjenja izvora postaje manji ako na njega upozorava čovjek koji je, kako napominje gradonačelnik, "proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti - zlouporabom položaja". Kao da zbog toga zanemariv postaje i problem izrade i financiranja studije o opravdanosti spajanja istarskih vodovoda. Ta studija je plaćena našim novcem, a s njenim zaključcima nikad nismo upoznati. Kao da će nedaće s odvodnjom i zaštitom izvorišta vode nestati ako Batijanić na njih ne bude skretao pažnju, dodao je Ernečić.

Najveća je ironija u tome, poentirao je, što nečiju, doduše činjeničnu, pravomoćnu presudu, spominje upravo Demetlika koji već šest godina ne provodi jednu drugu takvu presudu, onu kojom Visoki trgovački sud korisniku gradskog stana u Viletama nalaže iseljenje.

- Gradonačelnik time zapravo pokazuje koliko poštuje Ustav i državni pravosudni sustav, zaključio je Ernečić. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter