Labinski policajci završili su u - maricama

Stigla prva nova škoda - policajci u jučerašnjoj prometnoj akciji
Stigla prva nova škoda - policajci u jučerašnjoj prometnoj akciji

Labinski policajci završili su u - maricama! Tako bi dežurni cinik komentirao sliku s gradskih ulica kojima se u posljednje vrijeme "plavci" voze samo u tim kombijima za uhićenike. Na parkiralištu pred policijskom postajom, koja je od početka veljače otvorena samo u jutarnjoj smjeni, nema službenih automobila. 

U čemu je kvaka? Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović objašnjava da je dio vozila, koje je MUP kupio na leasing, vraćen. Nabavljaju se, veli, nova koja bi u ovu i druge postaje trebala početi stizati još ovog mjeseca.

Već smo jučer zatekli policajce s novom škodom octavijom - na Zelenicama kraj nogometnog stadiona gdje su kontrolirali korištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela u vožnji.

- Moreš poć' do Zagreba ili dalje i nidere nećeš videt patrolo na ceste, ali na Labinštine će te, ne boj se, dočekat s 'lizaljkom' u bilo koje doba dana i noći, komentirao je jedan prolaznik.

Uvriježeno je mišljenje da ovdašnja policija prilično revno i često provjerava vozače. Dojam je da su se takve kontrole još pojačale otkako je Labin dio pilot-projekta nove organizacije rada stanica (u Istri su njime obuhvaćeni i Buzet, Pazin te Pula).

Novost je, naime, u tome da šefovi smjene, koji su dežurali u postaji, taj posao sada odrađuju na terenu.

"Cilj je povećati našu učinkovitost i pristupačnost građanima; poboljšati uslugu uz efikasniji i isplativiji rad postaja. Time je policija prisutnija i vidljivija građanima", veli glasnogovornica Vitasović.

Na našu opasku da, unatoč projektu Policija u zajednici, nailazimo na rijetke "šetačke" patrole na ulicama, odgovara da bi brojnije pješačke ophodnje i neposrednu komunikaciju s građanima trebao iznjedriti upravo novi ustroj postaje.

Labinska postaja novim režimom radit će do 30. lipnja. Vrednovanje pilot-projekta uključivat će i ocjene građana o usluzi policije. To će, napominje Vitasović, biti odlučujuće o njegovom nastavku. (Napisao i snimio I. RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter