Labinski Loell Duin izdaje prvi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinska etno-skupina Loell Duinn planira krajem lipnja izdati svoj prvi album, doznajemo od voditelja Alena Zarifovica.

- Album ce se zvati "Retrospective 2003. - 2008." i bit ce, kao što mu ime kaže, retrospektiva našeg rada u tom razdoblju. Izdavac je labinski OSA media, a distribuirat ce ga europski distributeri. Predstavit cemo ga spotom "Embraces (The Swan Song)", koji planiramo snimiti do kraja srpnja u produkciji labinskog Levela 52. To ce ujedno biti najava našeg drugog albuma, koji spremamo za prvu polovicu 2012. godine, kaže Zarifovic.

Za prvi dan ljeta, 21. lipnja, njemacki izdavac Quartier 23 najavio je izlazak kompilacije "Septem - The Seven Luminaries", na kojoj se uz bok renomiranim europskim neo-classical, neo-folk i dark ambient izvodacima nalazi i njihova skladba "Rising Sun".

Labinska skupina nastupit ce na picanskom Legendfstu 31. kolovoza, a vrhunac ljetnih koncertnih aktivnosti bit ce nastup na europskom underground festivalu Dark Bombastic Evening 3, koji se 20. kolovoza održava u rumunjskom gradu Alba Iulija. Za kraj godine najavljuju izdavanje zajednickog ili tzv. "split" albuma s beogradskim projektom Tamerlan za švedskog izdavaca Nordvis.

Loell Duinn osnovali su 2003. godine gitarist Zarifovic i pjevacica Olja Frolo. Kasnije im se pridružuju Goran Brezac i Patrik Šcira, a odnedavno je njihova clanica i flautistica Ivona Kiršic. U skladbama kombiniraju istarski melos s arapskim, španjolskim i balkanskim temama, uz povremenu uporabu zakonitosti klasicne glazbe i povijesnih melodija baroka i renesanse. Pjevaju na standardnom hrvatskom jeziku, labinskom dijalektu i raznim drugim jezicima, medu kojima i onima izmišljenima. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter