Labinski IDS o sjednici vijeća o Plominu 3

Rasim Halilović, Vesna Šćira Knapić i Elvis Diminić (R. SELAN)
Rasim Halilović, Vesna Šćira Knapić i Elvis Diminić (R. SELAN)

Gradski vijećnici Vesna Šćira Knapić i Elvis Diminić iz IDS-a te Rasim Halilović iz BDSH-a sazvali su jučer konferenciju za novinare na kojoj su u ime Kluba vijećnika izrazili duboko žaljenje što zaključci sjednice vijeća o izgradnji TE Plomin 3 održane u ponedjeljak nisu doneseni jednoglasno. 

Vijeće je podržalo zaključke Županijske skupštine o Plominu, pozvalo Vladu na poštivanje županijskog prostornog plana i zatražilo od nje da temeljem Arhuške konferencije raspiše referendum o TE Plomin 3, a gradonačelnika zadužilo da vijećnike redovito izvještava o provođenju ovih odluka te da u suradnji s HEP-om organizira okrugle stolove o projektu izgradnje Plomina 3.

Zaključci su izglasani s osam glasova koalicije i glasom nositeljice NL Tamare Nestorović, Josip Škopac (HSU) i nezavisni vijećnik Klaudio Korva bili su suzdržani, nositelj NL William Negri napustio je sjednicu tijekom održavanja, a četvero vijećnika SDP-a odbilo je izjasniti se.

- Posebno nas žalosti što vijećnici SDP-a nisu jasno iskazali svoj stav o ovoj najvažnijoj temi za budućnost Labinštine i svih nas, tim više što je na njihovu inicijativu sazvana sjednica. Shvaćamo da su u pitanju smjernice s viših razina, ali smo kao vijećnici prije svega dužni iznositi stav građana koji su nas izabrali, kazala je Šćira Knapić, predsjednica kluba.

Političke kalkulacije bi, smatraju u klubu, trebale biti ostavljene po strani kada su u pitanju teme od ovakve važnosti za Labinštinu, a u prvi plan treba staviti odgovornost prema građanima i poštivanje institucija vijeća.

Na argument da je sjednica sazvana prekasno poručuju da "nikad nije prekasno, osim u slučaju kad se dignu ruke i pomiri se sa situacijom". (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter