Labinski We Stand United pobjednik RMF-a

We stand United, ovogodišnji pobjednici RMF-a (snimio Julijan BOŽIĆ)
We stand United, ovogodišnji pobjednici RMF-a (snimio Julijan BOŽIĆ)

Druga i posljednja natjecateljska večer Rovinj Music Festivala pobjedu je donijela labinskom bendu We Stand United, koji se ovim priznanjem, u konkurenciji šest mlađih i neafirmiranih bandova, okitio titulom pobjednika RMF-a 2013. te osvojio nagradu u iznosu od pet tisuća kuna.

Ocjenjivački žiri, u sastavu Darko Zgrablić, Zoran Božić, Leo Modrić, Denis Budim i Igor Franković, imao je težak zadatak - ovogodišnji su natjecatelji bili kvalitetni i u odnosu na drugoplasirane Bad Mushrooms iz Sesveta Labinjani su se provukli kroz bodovnu iglenu ušicu. Trećo je bio pulski Pokret otpora.

Sama večer započela je nastupom izvrsnog, zagrebačkog Twins Rock banda, koji je poput jukeboxa pičio dobre, stare stvari - od Doorsa i Floyda, preko Dylana, Bowiea do Reeda. Bio je to ujedno i odličan uvod u koncert Elementala, koji je, pred ne baš dobro ispunjenim koncertnim šatorom, pokazao zašto je ovjenčan mnogobrojnim nagradama. Iza njih je šest albuma, posljednji "U Redu Je", izašao je 2013. godine i na njemu se nalaze "Neustrašivi" i "Po mojoj mjeri".

Za Elemental je dovoljno reći da su bili i ostali beskompromisni govornici mladih, inteligentnih ljudi. Za sve njih Elemental je izveo dvosatni program - od hitova poput Romantike, Malene, Iz dana u dan, Neustrašivih do Prirode i društva, Crne, Vulkana. Sve u svemu odličan Elemental party u šatoru, i pod dirigentskom palicom ekipe iz RMF-a bio je odličan glazbeni uvod u Novu 2014. godinu. (N. O. RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter