Labinske ulične čarolije su čarobne

Đon Kesten svoj je show imao na prepunoj Špini (Adrijano ŠĆULAC)
Đon Kesten svoj je show imao na prepunoj Špini (Adrijano ŠĆULAC)

Tko god je prošao labinskom starogradskom jezgrom mogao je zaključiti da se ne treba odveć brinuti za budućnost i natalitet, jer toliki broj djece na jednom mjestu bilo koji dio Labina, a pogotovo ovaj najstariji, nema često priliku vidjeti. Ulice i trgovi bili su ispunjeni dječjim smijehom, vikom, veseljem, razigranim trčanjem, tu i tamo kojom slučajnom suzom, jednom riječju - životom. Sve što su labinski ulični čarobnjaci priredili tog dana i večer, popraćeno je glasnim odobravanjem (preko)brojne publike, koju su očekivano, činili mahom oni najmlađi i njihovi roditelji.

Čarobna labinska večer počela je već oko 19.30 na Torionu radionicom izrade čarobnih štapića. Šašavi gitarist i bubnjar Ljerko i Zvekan prašili su svoj cirkusantski rock'n'roll već na sljedećoj točki, Starom trgu, a malo iznad, na platou ispred Narodnog muzeja, klinci su mogli oprobati svoje vještine u vrćenju «hoola-hopa», te naučiti i tu vještinu.

Šarmantni i duhoviti klaun Đon Kesten svoj je show imao na prepunoj Špini, a cijela mu je pozornica, uključujući i njezine najnepristupačnije dijelove, aluminijsku konstrukciju, služila kao scena s koje je gotovo sat vremena zabavljao i nasmijavao okupljene. Nedugo zatim, na Fortici se tražilo mjesto više da bi se pogledalo urnebesni nastup neobičnog dua - nespretnih žonglera Claudea i Milaus - koji su «zapalili» naguranu publiku, a u jednom trenutku doslovce i same sebe!

Nije tu, na krajnjoj i najvišoj točki labinskog starog grada, bio kraj uzbuđenjima; spuštajući se s Fortice, ispred Narodnog muzeja, zadovoljni posjetitelji stali su još jednom pogledati što to žongleri udruge Razbibriga rade s vatrom. Zadovoljstvo na licima najmlađih posjetitelja Labinske ulične čarolije, kao i poneko umorno, ali nasmiješeno lice roditelja u njihovoj pratnji, mogu značiti samo jedno - Stari je grad, posebice ljeti, potrebno je na ovakav način «začarati» svake godine. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter