Labinske komunalce cuvali policajci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni akteri sinocnjeg jednosatnog trilera u središtu grada bili su gradonacelnik Boris Miletic, procelnici i direktori gradskih poduzeca - s jedne i predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic, s nekolicinom radnika Herculanee - s druge strane. Miletic je sa svojom ekipom direktora, mahom prigodno odjevenih u radna odijela, utovario nekoliko tona smeca u kamion labinskih komunalaca, odnosno poduzeca 1. maj, koji su došli odraditi posao pulskih kolega.

A kao u vecini trilera, dobre su decke, labinske komunalce, cuvali policajci zbog, kako neslužbeno doznajemo, prijetnji koje je Bruno Bulic uputio labinskom komunalnom poduzecu - da ce ih sprijeciti u pokušaju cišcenja pulskih ulica.

- Pokrijte se! Gdje vam je dostojanstvo? Ca more jedan pišljivi politicar napraviti od vas, kako cete svojoj djeci pogledati u oci, za politicare to delate… pokrijte se!, vikao je uzbudeno Bulic Labinjanima dok su ga pljeskom podržavali radnici Herculanee.

Ipak, umjesto strasti presudio je glas razuma pa je Bulic zajedno s radnicima otišao u miru, a gradski su oci nastavili s pražnjenjem baja dok se svjetla reflektora nisu ugasila ili, po naški receno, dok i posljednji novinar nije napustio mjesto dogadanja. Mnogi su gradani koji su se zatekli u Smareglinoj ulici u cudu gledali što se dogada, a da je gradonacelnik u bandicevskom stilu uspio privuci pozornost, svjedoce svi moguci mediji koji su ovo antologijsko cišcenje popratili.


Podijeli: Facebook Twiter