Labinske demo snage u Lamparni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet demo izvodaca nastupit ce, revijalno ili natjecateljski, na drugom Festivalu labinskih bendova u petak i subotu od 22 sata u KUC-u Lamparna. Prva vecer rezervirana je za žešci zvuk, mahom metal skupine, pa ce svirati Grief Charisma, Dead Pleasure, D.E.M.I.S.E i, kao gosti, prošlogodišnji pobjednici rabacki Storm.

Subotnji program nudi pak nešto lakše rifove - predstavit ce se Noga Uganda, Vannka schvare, All Stars Division, Soul Display i, kao gost, ovdašnji kantautor Roland Nadarevic.

Pobjednici ce predstavljati Labin na gitarijadi u Puli, izlucnoj za sudjelovanje na zabockom Hrvatskom glazbenom festivalu, najvecem za promociju manje afirmiranih snaga, a pripast ce im i snimanje singla u labinskom studiju Temple. Jedan ce bend odabrati predstavnici Hrvatske glazbene unije, a drugi publika.

Organizator Kristian Stojic iz Udruge IKS rekao je da je lanjsko, premijerno izdanje festivala potvrdilo da Labin, kao relativno mala sredina, ima zavidnu demo scenu, a takvu je ocjenu amenovao zapaženi rezultat pobjednicke grupe Storm, koja se na HGF-u u Zaboku plasirala medu prvih pet u konkurenciji više od 200 skupina.

- Ovom zgodom predstavit ce se dva, tri nova benda. Vjerojatno je i pokretanje festivala doprinijelo njihovom okupljanju, zakljucuje Stojic.

Cijena ulaznice, koja je ujedno i glasacki listic i kupon za nagradnu igru (s bas gitarom kao glavnim dobitkom), iznosi 10 kuna. Festival se održava uz potporu Grada u sklopu programa 91. obljetnice Labinske republike. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter