Labinska Ulika: Za grad jednakih šansi za sve

Valdi Karlović, Klaudio Korva, Silvano Vlačić, Melita Bertović (I. RADIĆ)
Valdi Karlović, Klaudio Korva, Silvano Vlačić, Melita Bertović (I. RADIĆ)

Većinu svojih životnih ciljeva članovi Ulike ostvarili su bez politike, a sada, okupljeni u ovu građansku inicijativu, žele se aktivnije uključiti u donošenje lokalno značajnih odluka te time pridonijeti boljem življenju, istaknuo je Silvano Vlačić, nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće, na konferenciji za novinare.

Ulika, čiji je moto "grad jednakih šansi za sve", pretendira biti kvalitetan korektor vlasti i do nje pronijeti glas građana, odnosno njihove "male", svakodnevne potrebe.

- Naša vrata bit će stalno otvorena za sve žitelje, njihove zahtjeve i prijedloge, na čijoj ćemo realizaciji insistirati u Vijeću, naglasio je Vlačić, dosadašnji gradski vijećnik.

Valdi Karlović podvukao je, pak, da Ulika ima mnogo dugogodišnjih poduzetnika i obrtnika, koji će najbolje artikulirati interese te najžilavije gospodarske snage. "Lokalna vlast trudi se pomoći koliko može, no mi znamo kako Grad može iskoristi još prostora za oporavak, krizom pogođenog, obrtničkog sektora", ustvrdio je Karlović, predsjednik ovdašnjeg Udruženja obrtnika.

- Iz prve ruke, kroz sudjelovanje u humanitarnim akcijama, znam da Labinu treba pučka kuhinja, da se potrebitima osigura barem jedan topli obrok dnevno. Znamo kako se taj projekt može samofinancirati, poručila je Melita Bertović.

Vlačićeva lista zalaže se i za izgradnju doma umirovljenika, a tražit će i da božićnice i uskrsnice dobiju svi penzioneri, a ne, kao dosad, samo oni s primanjima do 2.500 kuna. "Istaknuti labinski umirovljenici u Uliki interese svojih vršnjaka neće podrediti onim stranačkim, na što će biti prisiljeni članovi umirovljeničke stranke koji na izbore idu u koaliciji s trenutno većinskom političkom opcijom u Vijeću", zaključio je Klaudio Korva, nezavisni gradski skupštinar. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter