Labinska fešta: TBF osvojio Crć

Aleksandar Antić, mozak TBF-a: "Mama, uspija san!"
Aleksandar Antić, mozak TBF-a: "Mama, uspija san!"

I sama činjenica da je Titov trg u Labinu sinoć oko dva u noći još bio dobrano ispunjen govori o napokon pogođenim izvođačima na fešti u povodu Dana grada. Vjerojatno ni Aleksandar Antić, mozak i pokretačka snaga TBF-a, zvijezde večeri, nije bio svjestan da je uboo preciznije od konjanika na barbanskom prstencu kada je uzviknuo "Mama, uspija san!" nakon što je publika, doduše ne odveć snažno, pozvala na bis splitsku hip-hop ekipu.

Zbilja, kome je to da ga traže repete pošlo za mikrofonom zadnji put na Crću, gdje je pljesak na feštama rijedak kao menzin toć?!

- E, stvarno ste se dobro napili, nadrogirali, umrtvili, šalio se s njegovim poklonicima glavni vokal TBF-a Mladen Badovinac prije negoli je, za grande finale jednoipolsatnog nastupa u prilici koja zapravo i nije njihova prirodna, opleo ultimativni hit "Alles gut" i refren "Ništa mi neće ovi dan pokvarit".

Nije ni potpisniku, uz toliko izražen pozitivan stav benda čije albume izlizuje još od prvijenca "Ping pong - umjetnost zdravog đira", ništa moglo poremetiti večer.

Ni preglasan ton na koncertu poslovično opuštenog i vokalno neuništivog Marijana Bana i Diktatora, koji su presjek njegove samostalne karijere i one u Dalekoj obali odsvirali ranije; ni ekipa koja je na terasi kavane decilitar mineralne beskonačno cijedila ne dajući vam šanse za stolicu i malo odmora; ni to što mu, na koncu, previše zanimljiv TBF nije dopustio da se, ma barem posla radi, prošeta do pozornice Kod špine, gdje su svirali alternativni riječki rockeri One Possible Option te zagrebački pop-rock bend Sane.

Raduje, napokon, to da od besplatnog "Pozdrav iz Dalmacije" koncerta nisu profitirali samo ugostitelji i iznajmljivači opreme; veseli čovjeka taj prizor kada zaigrani tata pleše "Veseljka" s dvoje klinaca, ili kada sredovječna gospođa ushićena plješće nakon "Smaka svita" i ne da suprugu doma do ranih sati jer, eto, konačno može uživo gledati taj bend koji na domaćoj sceni "svitli ka lanterna u tmini".

Živo je bilo u svakom kutku starog grada. Na Šetalištu San Marco, punih terasa, svirao je lokalni "terasa" bend, a zadnja je posustala ekipa u diskoklubu u tzv. amfiteatru. Proslavu na trgu otvorili su Gradski orkestar pod ravnanjem dirigenta Franka Ružića, te Labinske mažoretkinje koje vode Ilona Burić i Viktorija Jurkić.

Predstavili su se i članovi dječjih zborova Mornica te Minicantanti pod paskom Sandre Korolije, odnosno Sabrine Stemberga Vidak. Slaveći 20. godišnjicu njihove prve umjetničke akcije, Labin Art Express XXI svjetlosnom je instalacijom "L.A.E. FOREWER" rudarski šoht u Podlabinu povezao sa starim gradom. (Napisao i snimio Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter