Labinjanima brošura o trošenju javnog novca

Naslovnica brošure Grada Labina (I. RADIĆ)
Naslovnica brošure Grada Labina (I. RADIĆ)

Domaćinstvima na području Labina ovih će dana, uz uplatnice za komunalnu naknadu, biti dostavljena i brošura lokalne uprave o proračunu za 2013. godinu, izvijestio je danas novinare prvi čovjek Labina Tulio Demetlika.

U knjižici naslovljenoj "Solidarna razvojna podrška svima" po resorima je prikazano za što će se namijeniti 81,6 milijuna kuna, koliko Grad planira prihodovati.

- Često građani i ne znaju koliko se i na što potroši. Neki će pitati čemu brošura kada je proračun na našem web-portalu, no lani, kada je nismo štampali, stiglo nam je puno manje primjedbi i sugestija na budžet negoli prijašnje tri godine kada je objavljivana, rekao je Demetlika i napomenuo da je sve prilog transparentnosti Grada.

Gradonačelnik u svome proslovu kao udarne investicije izdvaja dogradnju jaslica vrijednu 2,6 milijuna kuna, uređenje mjesnog parkirališta na rabačkoj Girandelli, nastavak sanacije odlagališta komunalnog otpada Cere, izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Vinež II te nastavak projekta "Podzemni grad". Čak 30 posto proračuna uložit će se, piše, u razvojne programe.

Tiskanje brošure u 4.000 primjeraka koštalo je 16,1 tisuću kuna. "Kako bi rekao naš premijer, demokracija košta!", lakonski je komentirao Demetlika. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter