Labinjani snimili najbolji turistički film

Goran Načinović, Sanel Isanović i Rajan Milošević primili su nedavno i priznanje Istarske županije (Manuel ANGELINI)
Goran Načinović, Sanel Isanović i Rajan Milošević primili su nedavno i priznanje Istarske županije (Manuel ANGELINI)

Gradonačelnik Tulio Demetlika zajedno s direktoricom Turističke zajednice Radmilom Paliska Kos upriličio je prijem za predstavnike tvrtke Level52, dobitnike dvije prestižne nagrade.

Level52 osvojio je nagradu za najbolji Hrvatski turistički film, a dobitnici su i nagrade Zlatna koza – Capra d’oro.

Film "Cycling in Istria" sniman je tijekom srpnja 2014. za potrebe Istarske razvojne turističke agencije u svrhu promocije MTB turizma u Istri.

Prešli 1.200 kilometara

Za potrebe snimanja prijeđeno je više od 1.200 kilometara kako bi se gledateljima ispričala priča o biciklističkim stazama koje prolaze kroz čarobna sela i prekrasan krajolik pozivajući ih na aktivan biciklistički odmor.  Snimajući u krajolicima od rta Kamenjaka do Labina i Skitače, od Gračišća i Pazina do Draguća i Boljuna, sve do Grožnjana i nezaobilazne staze Parenzane, Istra je prikazana kao atraktivno odredište za mountain bike vožnje kroz sve njezine ljepote.

Autor i režiser nagrađenog turističkog filma je Sanel Isanović, ujedno i scenarist, autor glazbe i dizajna te zvuka za nagrađeni film. Direktor fotografije i montažer je Goran Načinović, snimatelji su Rajan Milošević, Dino Diminić i Vlatko Martinčić, dok su u filmu glumili istarski sportaši i biciklisti Andrea Kiršić i Aleš Hrvatin.

Priča o trekkingu

Trojac je i na prijemu, iskazao želju za realizacijom daljnjih, jednako uspješnih projekata. Zaokružena je priča o trekkingu u Istri, a uskoro će fotografije Rajana Miloševića biti objavljene u monografiji o labinskom uzletu likovnosti. No, to zasigurno nisu jedini zajednički projekti Level52 i Grada.

Paliska Kos i Demetlika složili su se kako je u ovom domaćem kadru veliki potencijal te kako treba iskoristiti njihovu kreativnost. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter