Labinjani prvi put zaplesali na ledu

Igor Paliska i Natali Brenković izmamili su uzdahe publike (R. PALISKA)
Igor Paliska i Natali Brenković izmamili su uzdahe publike (R. PALISKA)

Tko kaže da Labinjani ne znaju klizati? Prošlog su vikenda odigrali prvu, revijalnu hokejašku utakmicu u gradu, a danas su u velikom blagdanskom šatoru na Zelenicama pionirski zaplesali na ledu na natjecanju koje je organizirao Radio Labin.

U programu od 12 točaka takmaci, mahom osnovci, pokazali su pristojno brojnoj publici i "strogom" žiriju uglavnom ono što su svladali u manje od mjesec dana koliko Labin ima klizalište. Pobijedila je 11-godišnja Marinela Ligato, čiju je izvedbu predsjednica ocjenjivačkog suda, instruktorica zumbe Monika Derosi Crnogorac, ovako sažela: piruete, elegancija, umjetnički dojam!

- Klizati sam naučila s mamom, a u pripremama mi je pomogla prijateljica Magdalena Glavačević (na kraju trećeplasirana), kazala je simpatična pobjednica u crvenoj haljinici, kojoj je prvu nagradu, koturaljke, uručila direktorica Radio Labina Dezi Paliska.

Drugo mjesto zauzeo je par Natali Brenković-Igor Paliska, jedini punoljetni natjecatelji, čiji je nastup najviše podsjetio na umjetničko klizanje. Veseli duo ponudio je intrigantnu koreografiju: cura odjevena u kostim Djed Mraza sjedila je na stolici trošeći duhan, a dečko joj je doklizao ravno u krilo. Ljubavna igrica nije promaknula pubertetlijama u gledalištu. "Halo, ovdje ima i djece", šalili su se mladci.

Iz navijačkih redova poletio je i prvi plišani medo, iz peteročlanog žirija čak četiri desetke, no slabija izvedba u drugom krugu stajala je ovaj par konačnog slavlja. Aplauz su dobili svi sudionici, pozdravljen je svaki pad, a najjače se pljeskalo najhrabrijima - Dinu Perušku i Moniki Peti koji su imali najviše problema s ravnotežom.

Prvi "Ples na ledu" prenosio je lokalni radio pod voditeljskom palicom novinarke Silvane Fable koja je slušateljima umješno, poput legendarne Milke Babović, prenijela djelić još jedne labinske ledene čarolije. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter