Labinjani protiv naplate parkinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peticiju za uvodenje prvog sata besplatnog parkiranja na Trgu labinskih rudara kraj tržnice pokrenulo je u srijedu sedmero tamošnjih obrtnika, doznajemo od inicijatora Vilima Filipovica. Do catvrtka u podne prikupljeno je, veli on, 60-ak autograma u trgovini Runa, a gradani ce takav zahtjev gradskim vlastima moci potpisati i na štandu ispred markata u subotu od 9 do 12 sati. Parking se trenutno naplacuje cetiri kune za svaki sat.

- Tražimo promjenu režima naplate da bismo tržnicu ucinili frekventnijom, za bolje uvjete lokalnom trgovackom i uslužnom sektoru. Obrtnici i mali poljoprivrednici koji prodaju na markatu u neravnopravnom su položaju u odnosu na trgovacke centre koji imaju svoje parkinge. Želimo izbjeci sudbinu zamrlog starog grada, objašnjava Filipovic i najavljuje da ce potpise za mjesec dana, koliko ce se prikupljati, predati gradonacelniku Tuliju Demetliki.

Upitan zbog cega tek sada pokrece akciju, buduci da se parking na trgu naplacuje posljednjih nekoliko godina, odgovara da su obrtnici suoceni sa sve znatnijim padom prometa, a davanja, ukljucujuci i ona gradska, valja podmirivati.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca peticiju protiv naplate na parkiralištu Rialto u starom Labinu inicirali su ondje zaposleni gradani, netom što je tu lokaciju novom zonom proglasilo Gradsko vijece. Odluku o uvodenju naplate treba donijeti gradonacelnik, koji najavljuje cijenu od cetiri kune po satu, i to u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, uz paušalnu mjesecnu kartu za zaposlenike i stanare. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter