Labinjani proslavili ulazak u četvrtfinale

Mladi rudar - KTC (M. ANGELINI)
Mladi rudar - KTC (M. ANGELINI)

Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske: Mladi rudar - KTC 23:22 (10:10). Dvorana SŠ Mate Blažine. Gledatelja: 1.000. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).

MLADI RUDAR: Bijelić, Paliska, Gajica, Kostić 1, Isanović 3, Lazar, Jurman, Matulja, Jajčević, Tursunović, Perlić 6, Griparić 1, Mayer, Božić 7, Gruičić 5 (1), Badurina.

KTC: Pavelić, Taras 4, N. Predojević 2, Anzulović, Augustinčić, Babić 6 (3), R. Predojević 6, Kemenović, Kamenar, A. Berend, Zorko, Lovrenčić 4, F. Berend.

Sedmerci: Mladi rudar 2 (1), KTC 3 (3). Isključenja: Mladi rudar 4, KTC 4 minute.

Rukometaši Mladog rudara pobijedili su, u pravoj drami na labinskom parketu, momčad KTC Križevaca 23:22 i po prvi se puta u povijesti plasirali u četvrtfinale kupa Hrvatske. Početak onakav kakav se i očekivao, obostrano izuzetno agresivan što gostima donosi i početna dva isključenja u prvih deset minuta. No "rudari" su upravo u tom segmentu "igrač više"  zakazali u tom periodu igre pa su gosti cijelo vrijeme u prednosti. U tri navrata imaju dva gola viška na svojoj strani, ali odličnu igru u obrani domaći koriste za hvatanje priključka i ostanak u utakmici. U samoj završnici razbranio se gostujući vratar Pavelić koji je skinuo dva zicera Gruičiću i Gajici, te sedmerac Gruičiću pa je on i najzaslužniji za činjenicu da se na odmor otišlo s rezultatom 10:10. (R. FONOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

Ludbreg – Poreč 24:35

Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske: Ludbreg – Poreč 24:35 (17:20). GSD Ludbreg. Gledatelja 400.

LUDBREG: Žitnjak, Novosel 4, Crnković, Grglec 7 (2), Petriošanec 3, Bunčić, Markulinčić 1, Jandrok, Blažinec 2, Krobot 1, Pišpek, Sinković 4, Požgaj 2, Struki.

POREČ: Sorić, Marić, Mataija 6, Gavrić, Perhat 1, Thos 2, Huljina 4, Krajinović 4, Perić, Čarapina, Jerković, Popović 2(1), Pahanić 3, Rađaković 8 (5), Kobetić 5, Bučaj.

Sedmerci: Ludbreg 5 (2), Poreč 6 (6). Isključenja: Ludbreg 10, Poreč 10 minuta.

Potpuno očekivano rukometaši Poreča ostvarili su pobjedu u osmini finala Kupa Hrvatske protiv svog domaćina, rukometaša Ludbrega  i time ostvarili plasman u daljnju fazu natjecanja. Trećeligašu sa sjevera Hrvatske je momčad iz Poreča predstavljala prije svega nagradu za najbolji rezultat i plasman u povijesti kluba, no više od silne želje i vrućeg parketa nisu im mogli suprotstaviti. Susret je riješen tek u nastavku susreta budući da je na poluvremenu bilo tek "plus 3" u korist porečke momčadi, koja je i u nastavku nastavila igrati taman koliko treba, što je na koncu bilo dovoljno za uvjerljivih 11 razlike. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter