Labinjani prikupljali priloge za potrebite

(I. RADIĆ)
(I. RADIĆ)

Volonteri labinskog Crvenog križa, njih 50-ak, danas su na više punktova u Labinu prikupljali priloge građana prodajom simboličkih bonova u sklopu 41. akcije Solidarnost na djelu. U centru, na Zelenicama, zatekli smo aktivistice Milku Grozdanić te srednjoškolke Reu Radin i Ernu Arifi, koje su nam posvjedočile da uvijek ima onih koji prepoznaju geslo "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija".

U okolnim općinama bonove po kućanstvima nudili su osnovci. Prikupljenim sredstvima kupit će se paketi namirnica i higijenskih potrepština za starije i bolesne na Labinštini, koji će biti podijeljeni u prosinačkom Tjednu solidarnosti. Dio novca namijenjen je i socijalnoj samoposluzi Crvenog križa, odnosno Društvu distrofičara Istre. O iznosu donacija organizatori će izvijestiti naknadno.

Građani akciji mogu doprinijeti i uplatom na žiro-račun GDCK Labin HR4724020061100130987, poziv na broj 1110. Rabljena odjeća i obuća, pak, u sjedištu CK-a na Katurima prima se utorkom od 8 do 16 sati. Posebno je potrebna muška zimska sportska roba. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter