Labinjani prikupljali novac za 120 obitelji

Volonteri Crvenog križa (Adriano ŠĆULAC)
Volonteri Crvenog križa (Adriano ŠĆULAC)

Već 44 godine za redom Crveni križ provodi sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“, te su povodom toga građani nanovo pokazali i dokazali svoje nesebično srce i veliko razumijevanje.

Akcija „Solidarnost na djelu“ okrenuta je potrebama oko 120 obitelji Labinštine kojima je mjesec predug za njihove financijske mogućnosti, te im se u prosincu želi iz tih sredstava kupiti božićne pakete s hranom. Također, žele pomoći i učenicima svih škola Labinštine, čiji roditelji teže pokrivaju njihove potrebe, putem školskog fonda stvorenim da im se pokušaju  pružiti jednake mogućnosti.

Svi koji su to željeli i mogli donirali su volonterima labinskog Crvenog križa novčana sredstva te za uzvrat dobili bon-označivač stranica, ovjeren žigom organizacije.

Volonteri su bili na punktovima u Gornjem Labinu, na tržnici, u centru na Zelenicama, u Marketu Kature, Opskrbnom centru, Konzumu, te na benzinskim postajama Ina i Crodux, kao i u Raši i Rapcu.

Donacije su se prikupljale i u svim školama Labinštine te DV Pjerina Verbanac, a uz pomoć učenika, i u većem dijelu Općine Kršan, Pićan i Sv.Nedelja, te na Vinežu. Istovremeno su se u prostorijama Društva na Katurama, sakupljali, nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine za socijalnu samoposlugu, te zimska odjeća i obuća. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter