Labinjani pokrenuli Građansku inicijativu

Mladen Bastijanić i Adriano Kiršić na kružnom toku
Mladen Bastijanić i Adriano Kiršić na kružnom toku

Lokalno vladajući IDS i SDP u Labinu ne artikuliraju interese naroda, već svojih političkih organizacija i nagomilane birokracije; ne nude nikakvu perspektivu pa građani Labinštine moraju preuzeti odgovornost za sve sfere javnog života, a ponajprije za gospodarski razvoj, poručili su na predstavljanju Građanske inicijative s kružnog toka njeni pokretači, Labinjani Adriano Kiršić i Mladen Bastijanić.

Konferenciju za novinare održali su na rotoru na sjevernom ulazu u grad: željeli su, napominju, da zahvaljujući atraktivnoj lokaciji izraste u društveni događaj.

- Što nam se više građana bude odazvalo, inicijativa će biti učinkovitija pa će i vladajuće strukture na Labinštini morati prihvatiti konstruktivni dijalog o javnoj problematici. Cilj je oformiti građansku listu za lokalne izbore dogodine u svibnju, s kandidatima za gradonačelnika Labina i općinske načelnike, vele obrtnik Kiršić i djelatnik Vodovoda te član SDP-a (!) Bastijanić.

U aktualnoj priči o TE Plominu 3 na ugljen zagovaraju referendum: u slučaju da građani glasaju "za", tada jedinim poštenim obeštećenjem investitora smatraju jeftiniju struju za stanovništvo i gospodarstvenike, ali i povlašteni porezni status Labinštine.

Zalažu se i za javnu raspravu o vodoopskrbi i vodozaštiti, pokretanje plinofikacije, smanjenje naknada gradskim i općinskim vijećnicima na 60 kuna po sjednici, udruživanje komunalnog poduzeća i Vodovoda u jednu tvrtku zbog smanjenja administracije. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter